Noord-Brabant   |   36 uur per week

Direct solliciteren

Wat ga je doen?

De processen Realisatie en  Beheer Watersysteem dragen samen met collega processen zorg voor een klimaat robuust watersysteem dat aan de gebruiksdoeleinden (landbouw, natuur, recreatie, wonen) voldoet. Het watersysteem beheren we duurzaam en ontwikkelen we verder samen met onze omgeving. Voor het waarborgen van de veiligheid en het voorkomen van wateroverlast is er een programma voor het herstel van de overige keringen opgesteld. Door een projectorganisatie worden projecten uitgevoerd voor het herstel van deze keringen. Het borgen van het beheer doen we door het opstellen van beheer- en inspectieplannen en het aanbrengen van kleine verbetermaatregelen. Voor een periode van 5 jaar zijn wij op zoek naar een adviseur beheer programma overige keringen.

Als adviseur beheer programma overige keringen adviseer en werk je samen met zowel de projectorganisatie, programmamanager, projectleiders, als ook de senior adviseurs beheer, regiobeheerders en gebiedsbeheerders op het gebied van waterveiligheid en wateroverlast. Je verzorgt de verbinding tussen de processen Realisatie watersysteem en Beheer watersysteem voor de nog op te starten projecten voor het herstel van de overige keringen. Je verzorgt de managementinformatie over de voortgang van de projecten: waar hebben we een opgave, waar zijn we bezig, hoe ver zijn we. Daarnaast neem je, namens beheer en onderhoud, op basis van je kennis van keringen, deel aan de diverse projectteams die aan de slag gaan met het op orde brengen van de overige keringen. Je zorgt ervoor dat de wensen vanuit deze groep worden vertaald in de uitvoeringsprojecten. Om na het herstel de keringen goed te beheren zijn we bezig met een kwaliteitsimpuls. Daarvoor stel je, als lid van het kernteam keringen, een implementatieplan op van het recent opgestelde plan keringen. Je organiseert dat alle betrokken processen binnen het waterschap voldoen aan de gemaakte afspraken uit het plan, inclusief de PDCA cyclus die is omschreven. Als liaison tussen de projectorganisatie en de beheerders identificeer je wat beiden nodig hebben om hun werk goed te doen en ondersteunt hen daar waar mogelijk door hun vraag te definiëren en in samenspraak met andere adviseurs de antwoorden daarop te verzamelen en uit te dragen. Daarin maak je de verbinding met andere vakdisciplines binnen het waterschap zoals ecologie en communicatie.

Dit ben jij

Je bent een enthousiast persoon met passie voor water. Je hebt een brede blik waarmee je open staat voor innovatieve aanpakken en oplossingen en die je bij collega’s onder de aandacht brengt. Je hebt een ‘hands-on’ mentaliteit waarbij je op hoofdlijnen bekend bent met hoe in het veld wordt gewerkt. Je zorgt dat je werkt in goede afstemming met je collega’s. Je hebt een relevante afgeronde opleiding op HBO- of academisch niveau op het gebied van watermanagement, klimaat of civiele techniek. Je beschikt over goede adviesvaardigheden. Je hebt (civiele) kennis op het gebied van keringen en je kunt je goed bewegen in een project- en beheeromgeving. Je beschikt over uitstekende communicatieve en organisatorische vaardigheden. Je weet te verbinden met de mensen in het veld en kunt hun input vertalen naar adviezen voor beleidsmedewerkers.

 

Dit bieden wij jou!

Je ontvangt een arbeidsovereenkomst voor 36 uur per week voor een periode van vijf jaar. Het bruto maandsalaris is minimaal € 3.306,- tot maximaal € 4.550,- op basis van 36 uur (schaal 10). Wij bieden jou een pakket arbeidsvoorwaarden aan zoals het individueel keuzebudget waarmee je bijvoorbeeld extra verlof kunt kopen. Heb je in een bepaalde periode meer geld nodig dan kun je ervoor kiezen om het budget uit te laten betalen.
Ter informatie; Waterschap De Dommel vraagt bij indiensttreding om een verklaring omtrent gedrag (VOG).
 

Waar kom je te werken?

Wij zijn op zoek naar talenten die mee bewegen- en groeien en in staat zijn onze organisatie te versterken. Toon je initiatief, ben je ondernemend, flexibel en slagvaardig? Vind je het belangrijk om bij een organisatie te werken waar je, naast je eigen takenpakket ook kan werken aan persoonlijke ontwikkeling, opleiding en teamontwikkeling? Bij een organisatie waar je veel vrijheid krijgt, flexibel kan werken, kan samenwerken met andere partners en waar vitaliteit gepromoot wordt?

Waterschap De Dommel is voor werknemers een inspirerende organisatie met veel ruimte voor ontwikkeling en ondernemerszin. Een werkgever waar vrijheid, persoonlijk leiderschap, mobiliteit, zelfsturing en flexibiliteit belangrijk zijn. Onze kernwaarden zijn deskundig, samenwerken, slagvaardig en betrouwbaar. Wij zijn dé waterpartner in Midden-Brabant en zorgen voor droge voeten, voldoende water en schoon water. We dragen actief bij aan een gezonde, mooie, veilige, natuurlijke en duurzame leefomgeving. Een leefomgeving waarin mensen graag wonen, werken en recreëren met goede condities voor ondernemers.

Enthousiast? Reageer!

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Jeannette van Boerdonk, senior adviseur beheer en onderhoud watersysteem via telefoonnummer 0411-661077 (vanaf 20 september). Heb je voor die tijd al inhoudelijke vragen dan kun je die stellen aan Robert Wouters, manager Beheer watersysteem via telefoonnummer 0411-613153. Vragen over de sollicitatieprocedure kun je stellen aan Christine Wouters, Personeelsconsulent, 0411-618529.
Je kunt reageren met een motivatiebrief en je CV via de onderstaande solliciteerbutton tot 12 oktober 2021. De selectiegesprekken vinden plaats op donderdag 21 oktober. 
 

Solliciteer op deze vacature