Boxtel   |   24 uren per week

Direct solliciteren

Wat ga je doen?

Als specialist in crisisbeheersing ben jij de drijvende kracht achter het opstellen en actueel houden van effectieve calamiteitenplannen. Met jouw ervaring in het professionaliseren van calamiteitenbestrijding, heb je een bewezen track record in het vormgeven van beleid voor planontwikkeling, opleidingen, trainingen, en evaluaties.
Als sleutelfiguur ben je verantwoordelijk voor het adviseren en faciliteren van de organisatie in het waarborgen van een sluitende veiligheidsketen (proactie, preventie, preparatie, repressie en nazorg). Hierbij ligt de focus op het ontwikkelen en uitvoeren van effectieve opleidings-, trainings- en oefenprogramma's voor onze medewerkers. Je onderhoudt nauwgezet het netwerk met samenwerkingspartners en legt contacten met relevante organisaties in de regio en de Unie van Waterschappen, met name gericht op calamiteitenzorg.

Functiekenmerken:

 • Je hebt de vaardigheid om snel te schakelen en doorziet complexe processen moeiteloos.
 • Het uitdagen en verbeteren van processen is iets waar je enthousiast van wordt. Je zoekt constant naar manieren om ze efficiënter te maken.
 • Je bent bedreven in het helder op papier zetten van verbetervoorstellen en kunt deze ook succesvol implementeren.
 • Het optimaliseren van werkprocessen behoort tot je talenten, waarbij je streeft naar verbetering en efficiëntie.
 • Je maakt deel uit van de calamiteitenorganisatie, zelfs buiten kantooruren. Tijdens crisissituaties breng je jouw kennis van crisisbeheersing in.
 • Als adviseur ondersteun je als procesbewaker de voorzitters van crisisteams. Je zorgt ervoor dat procedures en afspraken nauwgezet worden gevolgd.

Dit ben jij 

In deze verantwoordelijke rol is het belangrijk dat je beschikt over een klantgerichte werkhouding en in staat bent om snel te schakelen tussen diverse niveaus. Je hebt niet alleen goede communicatieve vaardigheden, maar weet ook anderen te overtuigen met je advies. Als adviseur calamiteitenzorg ben je een ware netwerker heb je het vermogen om omgevingsbewust samen te werken.
Functie eisen:

 • Je hebt een relevante HBO of academische opleiding;
 • Mondeling en schriftelijk communiceer je op een uitstekend niveau;
 • Je hebt relevante werkervaring in het veiligheidsdomein en/of in de crisisbeheersing;
 • Je bent bestuurlijk sensitief;
 • Je kunt resultaatgericht werken;
 • Je bent initiatiefrijk, betrouwbaar, zelfstandig en slagvaardig.
 • Je bent bereid in een wachtdienst mee te draaien.

Dit bieden wij jou!

Een salaris van minimaal € 3.874,- en maximaal €5.271,- per maand bij een werkweek van 36 uur (functieschaal 10), afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast profiteer je van een uitgebreid pakket aan voordelen, met onder andere:

 • Een ruim opleidingsbudget dat je kunt inzetten voor je persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit, en de Brabant Academie waar je alles kunt leren over water.
 • 144 verlofuren en een individueel keuzebudget waarmee je extra verlofdagen kunt kopen of je salaris mee kan aanvullen (minimaal € 813, 54 en maximaal € 1106, 91 bruto per maand).
 • Variabele werktijden.
 • Een goede pensioenregeling bij het ABP.
 • Uitstekende thuiswerkfaciliteiten.
Het betreft een dienstverband voor de duur van een jaar met een mogelijke optie tot verlenging.

Waar kom je te werken?

Werken bij Waterschap De Dommel is werken aan water. Een mooi gebied in Midden-Brabant met overal water, in beken zoals Beerze, Dommel en Keersop. Dagelijks werken ruim 550 medewerkers met zorg aan schoon en voldoende water. Daarnaast zorgen we dat inwoners geen wateroverlast hebben.
Voor het waterschap zijn duurzaamheid en innovatie kernwaarden; zo werken wij aan water. Voor goed waterbeheer nu én in de toekomst, hebben we mensen nodig die zich in willen zetten voor water.
Binnen het proces Calamiteitenzorg zijn we verantwoordelijk voor de voorbereidende fase van crisisbeheersing. Dit omvat het opstellen van het Calamiteitenplan en calamiteitenbestrijdingsplannen, waarin de organisatiekaders zoals wachtdienststructuur, afstemming met crisispartners en relevante risicoanalyses worden vastgelegd. Calamiteitenfunctionarissen worden voorbereid via oefeningen, trainingen en opleidingen. Het proces coördineert daarnaast evaluaties van calamiteiten en draagt bij aan bedrijfsvergelijkingen. Het geheel van activiteiten leidt tot een cyclisch systeem van calamiteitenzorg van Waterschap De Dommel.
Zoek jij een flexibele werkgever, een baan met een goede balans tussen werk en privé? Het kan! Bij Waterschap De Dommel haal je het beste uit jezelf 'boven water'. Als je wil werken aan persoonlijke ambities en je loopbaan dan kan onze Brabantaquademie je daarin ondersteunen. Persoonlijk leiderschap en ontwikkeling vinden we erg belangrijk.

Enthousiast? Reageer!

Spreekt de vacature je aan en herken je jezelf in het profiel? Dan maken we graag kennis met je. Upload uiterlijk 29 februari je cv en motivatie. Voor meer info over de functie kun je terecht bij Harold van de Waardt, Manager Calamiteitenzorg (0411-618250). Rieke Verlare (0411-613156) kan je alles vertellen over de sollicitatieprocedure. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandagochtend 11 maart.

Ter informatie, Waterschap De Dommel vraagt bij indiensttreding om een verklaring omtrent gedrag (VOG).
Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Het formulier wordt geladen.