Boxtel   |   36 uren per week

Direct solliciteren

Wat ga je doen?

Waterschap De Dommel heeft grote ambities voor de komende jaren. Ambities op water en op maatschappelijke thema’s zoals energie en klimaat. Binnen het thema Energie en Klimaat richten wij ons het komende decennium op de ondersteuning van de Regionale energiestrategieën en het identificeren, initiëren en begeleiden van kansen en projecten voor wind- en zonne-energie.
Voor het realiseren van onze energie en klimaatambities zoeken we een inhoudelijk gedreven persoon met sterke organisatorische vaardigheden. Je zet  je daarbij in op het realiseren van diverse duurzame energieprojecten, zoals de productie van zon- en windenergie op onze assets, de productie en levering van groengas, de verkenning van H2-productie op rwzi’s en de ontwikkeling van aquathermie t.b.v. de warmtetransitie. In de samenwerking met de omgeving weet je energie te koppelen aan andere thema’s in de leefomgeving zoals mobiliteit, woningbouw en gezondheid die we vormgeven in een gebiedsgerichte aanpak.
Daarnaast ontwikkel je instrumenten om de voortgang van onze klimaatambities te monitoren en te stimuleren, zoals de implementatie van de CO2-prestatieladder op niveau 5 en de introductie van interne CO2-beprijzing bij beleid en aanbesteding. Je geeft o.a. hiermee sturing aan een klimaatneutrale bedrijfsvoering.

Je wordt binnen ons team (mede)verantwoordelijk voor:

  • Verkenning en realisatie van duurzame energieprojecten;
  • het inbrengen van specialistische kennis ;
  • strategische advisering voor management en bestuur ;
  • het verbinden van kansen en mensen, zowel extern als intern;
  • het initiëren van samenwerkingsverbanden t.b.v. onder meer de implementatie van CO2-beprijzing en de ontwikkeling van de CO2-prestatieladder naar niveau 5.

Dit ben jij 

  • Je bent een realistische optimist;
  • Je hebt een WO werk- en denkniveau op het gebied van energiebeheer en klimaat
  • Je beschikt over meerdere jaren werkervaring in een voor deze functie relevante omgeving en/of relevant vakgebied;
  • Je bent ondernemend en communicatief vaardig, hebt een positieve, open houding en doorzettingsvermogen;
  • Je bent vaardig om strategische keuzes tot uitvoering te brengen in de organisatie door collega’s te motiveren, te ondersteunen en bij elkaar te brengen.

Dit bieden wij jou!

Het salaris voor deze functie bedraagt maximaal € 5.340,- bruto per maand (functieschaal 11) afhankelijk van je opleiding en ervaring bij een 36-urige werkweek. Wij bieden je een uitgebreid pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder een individueel keuzebudget (IKB) van 21% van je bruto jaarsalaris waarmee je bijvoorbeeld extra verlof kunt kopen of sparen, opleidingskosten kunt betalen of je salaris kunt aanvullen. Ter informatie, Waterschap De Dommel vraagt bij indiensttreding om een verklaring omtrent gedrag (VOG).
 

Waar kom je te werken?

Werken bij Waterschap De Dommel is werken aan water. Een mooi gebied in Midden-Brabant met overal water, in beken zoals Beerze, Dommel en Keersop. Dagelijks werken ruim 500 medewerkers met zorg aan schoon en voldoende water. Daarnaast zorgen we dat inwoners geen wateroverlast hebben.

De Dommel is een flexibele werkgever waar je zelf aan het roer staat voor een goede balans tussen werk en privé. Als je wilt werken aan persoonlijke ambities en je loopbaan dan ondersteunt onze Brabant Aquademie je daarin. Persoonlijk leiderschap en ontwikkeling vinden we belangrijk. Onze kernwaarden zijn samenwerken, slagvaardig, deskundig en betrouwbaar. Spreekt een werkomgeving je aan die informeel, resultaat- en klantgericht is én waar verantwoordelijkheden laag liggen, solliciteer dan op deze vacature!
 

Enthousiast? Reageer!

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Stefan Weijers, manager Beleid en Innovatie Waterketen via telefoonnummer 0411-618426.

Deze vacature wordt ook gepresenteerd op de Banenmarkt van 5 juli a.s. Je bent daar van harte welkom! Je krijgt er informatie over de vacature, kunt er kennismaken met ons en wij leren jóu graag beter kennen. Op de markt krijg je de gelegenheid te speeddaten. Daarnaast kun je ontdekken hoe jij, jouw talent kunt inzetten voor onze organisatie.
Een aanmeldingsformulier voor de Banenmarkt vind je op onze site, www.dommel.nl/banenmarkt. Aanmelden is niet verplicht, wel handig voor ons! Breng in ieder geval je C.V. mee, voorzien van een recente foto.
 
Kom je niet naar de Banenmarkt maar heb je wel belangstelling voor de vacature, solliciteer dan vóór 1 juli 2022 via onderstaande button. Vragen over de sollicitatieprocedure of de Banenmarkt kun je stellen aan Joyce van de Wijgert via 0411-618273.


Deze vacature wordt zowel intern als extern opengesteld.

Het formulier wordt geladen.