Noord-Brabant   |   32 uur per week

Direct solliciteren

Wat ga je doen?

Werken op het snijvlak van data, water en ict in 28 tot 32 uur per week.
 
Als databeheerder zorg je er -samen met je collega’s- voor dat de kwaliteit en toegankelijkheid van verschillende soorten data ‘fit for purpose’ is en blijft. Op basis van de data die jij beheert neemt het waterschap beslissingen over het watersysteem en de rioolwaterzuiveringsinstallaties. Daarom vinden we het belangrijk dat je affiniteit hebt met de chemische, ruimtelijke en/of ecologische aspecten van water, zodat je je data-activiteiten en het gebruik van bijbehorende applicaties kan richten op het bovenliggende waterdoel.
 
Je start in deze functie in twee ‘databeheercycli’, namelijk de databeheercyclus waterkwaliteit/ ecologie en de databeheercyclus geodata.

 • In de databeheercyclus waterkwaliteit/ ecologie zorg je voor inwinning van relevante data (bijvoorbeeld ten aanzien van zuurstofgehaltes in het water), je valideert deze en rapporteert hierover. Je werkt hierbij met applicaties en systemen. Je weet waar de informatiebehoefte van onze klanten ligt en zorgt ervoor dat de applicaties die we gebruiken functioneel aan deze behoefte voldoen. Ook ben je aanspreekpunt voor het laboratorium wanneer er vragen zijn. Je verbindt databeheer dus aan inzicht in de klantvraag en in de functionele mogelijkheden van onze applicaties.  
 • In de databeheercyclus geodata (gegevens over de ligging en afmeting van onze waterstaatswerken, bijvoorbeeld stuwen) ben je all-round inzetbaar. Dat betekent dat je zowel weet hoe je de geo-database gebruikt, dat je ingekomen datawijzigingen kan muteren, data kan valideren en op die manier bijdraagt aan het op orde houden van ons beheerregister en onze legger. Ook gebruik je daarvoor specifieke applicaties zoals Arc-gis en werk je samen met collega’s aan de uitvoering van een slimme datatactiek waarmee we steeds beter aan de klantvraag kunnen voldoen.
Op termijn kan je werkterrein zich verbreden naar andere databeheercycli. Onder invloed van de digitale transformatie zal handmatig werken op termijn deels verdwijnen en geautomatiseerd worden. Daarom zoeken we iemand die deze ontwikkeling samen met ons vorm geeft en meegroeit in een steeds iets veranderende functie.

Dit ben jij

Ben jij een waterdeskundige met data- en ict-affiniteit of een data- of ict- deskundige met wateraffiniteit? Vind je het leuk om deel uit te maken van een gedreven team dat zich onder invloed van de digitale transformatie/ digitalisering steeds wil aanpassen en verbeteren? En draag je graag bij aan een goede waterkwaliteit en waterkwantiteit? Dan is deze functie misschien echt iets voor jou.
 
Meer in het bijzonder zoeken we iemand die:

 • Minimaal een Mbo-opleiding op het gebied van ICT, data, water, milieu, chemie of laboratoriumonderzoek heeft afgerond.
 • Handig is met verschillende computersystemen en/of dit zich graag en snel eigen kan maken;
 • Kennis van Excel, API’s, Fews, TMX, Hydronet, Waarnemen.nl, Zicht, Ecolims en/of  Arc-gis is een pré
 • Er plezier in heeft om data zorgvuldig te verwerken en daarbij het waterdoel voor ogen houdt;
 • Een enthousiaste en proactieve teamspeler is;
 • Leergierig en flexibel is, je vindt het leuk om nieuwe dingen te leren en mee te bewegen met de dynamiek in deze functie;
 • Goed kan schakelen tussen de verschillende werkvelden waarin je actief wordt.

Dit bieden wij jou!

Je krijgt bij ons de kans om actief bij te dragen aan een gezonde, mooie, veilige en duurzame leefomgeving. Daarvoor bieden we je een uitgebreid pakket uitstekende arbeidsvoorwaarden en een bruto jaarsalaris dat, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal 58.000 euro (schaal 9 cao Waterschappen) bedraagt bij een 36-urige werkweek.
Naast dit jaarsalaris, bestaande uit salaris en 21,5% individueel keuze budget (IKB) bieden wij je ook:

 • Een ruim opleidingsbudget dat je kunt inzetten voor je persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit, en de Brabant Academie waar je alles kunt leren over water.
 • 144 verlofuren naast je IKB waarmee je onder andere extra verlofdagen kunt kopen.
 • Variabele en flexibele werktijden.
 • Ondersteuning om fijn thuis te werken (laptop, telefoon, computerscherm, vergoeding voor het inrichten van een thuiswerkplek.
 • Korting op de zorgverzekering voor jou en je gezin.
 • Een goede pensioenregeling bij het ABP.

Waar kom je te werken?

Welkom bij Waterschap De Dommel, dé waterpartner in Midden-Brabant! Samen met je collega's zorg je voor droge voeten, voldoende water en schoon water. Bij ons draag je actief bij aan een gezonde, mooie, veilige, natuurlijke en duurzame leefomgeving, waarin mensen graag wonen, werken, recreëren en ondernemen. En zo’n inspirerende omgeving, die bieden we jou ook graag. Daarom kun je rekenen op veel ruimte voor ontwikkeling en ondernemerszin. Jouw vrijheid, persoonlijk leiderschap, mobiliteit en autonomie vinden we heel belangrijk.
 

Enthousiast? Reageer!

Spreekt de vacature je aan en herken je jezelf in het profiel? Dan maken we graag kennis met je. Upload uiterlijk 20 december 2021 je cv en motivatie. De sollicitatiegesprekken zijn gepland op 5 en 10 januari 2022. Werknemers die in dienst treden, vragen we om een verklaring omtrent gedrag (VOG).

Voor meer info over de functie kun je terecht bij Saskia Leijdens, Manager Datamanagement, 06-15878131. Als je meer wilt weten over de procedure kun je contact opnemen met Marlies van Gorsel, recruiter, 06-28137269.
 

Solliciteer op deze vacature