Boxtel   |   36 uren per week

Direct solliciteren

Wat ga je doen?

De functie van datasteward is dynamisch en zal in beweging blijven. In de basis zullen dit je taken zijn:

 • Coördineren van verschillende geo-databeheerprocessen, in ieder geval die rondom het beheerregister, de legger (zie https://www.dommel.nl/legger), en de  werkingsgebieden van de Waterschapsverordening.
 • In die hoedanigheid periodieke projecten (update legger) en verbeterprojecten (hoe doen we het beter/slimmer) aansturen of zelf trekken
 • Inzicht bieden in de informatie die nodig is voor de realisatie van onze watersysteemdoelen. Daarbij focus je je op het proces van beheer watersysteem, maar je hebt ook oog voor het nut van deze informatie en data voor andere waterprocessen.
 • De informatiebehoefte van beheer watersysteem vertalen naar een datatactiek voor (in eerste instantie) geodata. Dit doe je samen met de collega’s van beheer, en de business-consultant.
 • In beeld brengen van een passende bemensing van de databeheerprocessen en hierover afstemmen met de verantwoordelijk manager.
 • Het vertalen en implementeren van databeleid in deze beheerprocessen in samenspraak met de gegevenscoördinator
 • Een goede PDCA-cyclus rondom deze processen opzetten zodat we steeds kunnen monitoren, bijsturen en rapporteren over de kwaliteit van onze (geo)data. Je zorgt voo continuous improvement’ van de processen en implementeert landelijke en wettelijke wijzigingen.
 • Aanspreekpunt voor databeheerders ten aanzien van tactische kwesties binnen het databeheerproces.

Dit ben jij 

Omdat je in deze functie waterbeheer combineert met databeheer vinden we het belangrijk dat je ofwel kennis en ervaring hebt met de waterinhoud ofwel van databeheerprocessen én dat je affiniteit hebt met water, data en applicaties/systemen (datagedreven werken). 
De rol van datasteward vraagt om veel afstemming en coördinatie. Daarom vinden we je persoonlijke eigenschappen minstens zo belangrijk als je kennis en ervaring. Wij zoeken iemand met de volgende sterke punten:

 • Verbindend
 • Communicatief vaardig
 • Coördinerend
 • Klantgericht
 • Oplossingsgericht
 • Integraal denkend (vanuit waterbelang)
 • Overzicht houdend
 • Snapt de inhoud, stuurt op het proces

Dit bieden wij jou!

Je salaris is afhankelijk van je ervaring en opleiding en bedraagt maximaal € 5.340,00 bruto per maand bij een werkweek van 36 uur (functieschaal 11). Daarnaast bieden wij uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder het Individueel Keuze Budget (IKB) van 21% van je bruto jaarsalaris, dit budget kun je een persoonlijk opleidingsbudget dat je kunt gebruiken voor je persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit. Ter informatie, Waterschap De Dommel vraagt bij indiensttreding om een verklaring omtrent gedrag (VOG).
 

Waar kom je te werken?

Welkom bij Waterschap De Dommel, dé waterpartner in Midden-Brabant! Samen met je collega's zorg je voor droge voeten, voldoende water en schoon water. Bij ons draag je actief bij aan een gezonde, mooie, veilige, natuurlijke en duurzame leefomgeving, waarin mensen graag wonen, werken, recreëren en ondernemen. En zo’n inspirerende omgeving, die bieden we jou ook graag. Daarom kun je rekenen op veel ruimte voor ontwikkeling en ondernemerszin. Jouw vrijheid, persoonlijk leiderschap, mobiliteit en autonomie vinden we heel belangrijk.
 

Enthousiast? Reageer!

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Saskia Leijdens, manager Datamanagement via telefoonnummer 0411-618450 of Robert Wouters, manager beheer watersysteem via telefoonnummer 0411-613153.

Deze vacature wordt ook gepresenteerd op de Banenmarkt van 5 juli a.s. Je bent daar van harte welkom! Je krijgt er informatie over de vacature, kunt er kennismaken met ons en wij leren jóu graag beter kennen. Op de markt krijg je de gelegenheid te speeddaten. Daarnaast kun je ontdekken hoe jij, jouw talent kunt inzetten voor onze organisatie.
Een aanmeldingsformulier voor de Banenmarkt vind je op onze site, www.dommel.nl/banenmarkt. Aanmelden is niet verplicht, wel handig voor ons! Breng in ieder geval je C.V. mee, voorzien van een recente foto.
 
Kom je niet naar de Banenmarkt maar heb je wel belangstelling voor de vacature, solliciteer dan vóór 1 juli 2022 via onderstaande button. Vragen over de sollicitatieprocedure of de Banenmarkt kun je stellen aan Joyce van de Wijgert via 0411-618273.

Het formulier wordt geladen.