Wist u dat we bij het waterschap de grondwaterstanden bijhouden via zogenaamde  peilbuizen? Zo ook voor het gebied rond de Tongelreep. Deze meetgegevens delen we met diverse samenwerkingspartners, zodat we samen nog beter inzicht in het verloop van de grondwaterstanden hebben.

Kijkje in gegevens van peilbuizen

De drie Brabantse Waterschappen plaatsen voor allerlei projecten diverse peilbuizen. De gegevens hiervan vindt u op de website van HydroNet.

Op de website van HydroNet staat rechtsboven de knop aanmelden. Wanneer u hierop klikt, verschijnt een aanmeldscherm. Hier voert u de volgende gegevens in:

  • Inlognaam: projecttongelreep
  • Wachtwoord: Welkom01

Na aanmelden ziet u een kaart met peilbuizen. Door hierop te klikken, ziet u het verloop van de grondwaterstanden van de peilbuizen. Een handleiding van de werking van dit portaal vindt u op de homepage onder de link handleiding.

Waarom alleen data via HydroNet?

In het gebied van de Tongelreep staan zowel peilbuizen van het waterschap als van andere organisaties (bijvoorbeeld van Staatsbosbeheer). Vanwege kwaliteitseisen staan in HydroNet alleen de peilbuizen van het waterschap genoemd. Kijk voor de peilbuizen van andere organisaties in het DINOloket.