Op donderdag 2 maart start de documentaire ‘Droogte in Brabant’ op Omroep Brabant. In de negendelige serie wordt het verwoestende effect van droogte op onze omgeving in beeld gebracht. Je ziet voorbeelden uit heel Brabant. Mensen laten zien tegen welke droogteproblemen ze aanlopen. En hoe ze water langer vasthouden.  

Droogte in Brabant is vanaf donderdagmiddag 2 maart te zien op Omroep Brabant. Met elke week een nieuwe aflevering om 17.00 uur, die elk uur wordt herhaald. Ook kan je de afleveringen na afloop online terugkijken.

Bekijk de docuserie op Omroep Brabant(externe link)

  • Donderdag 2 maart aflevering 1: de Peel

Anders omgaan met water

Meer dan vroeger moeten we water langer vasthouden in het gebied, zodat het in de grond kan zakken. Daarom gaan we ook minder snel afvoeren naar de Maas. En wat iedereen zelf kan doen is minder (grond)water gebruiken. Inspirerende voorbeelden zie je in de serie van Omroep Brabant, waar Maud Hawinkels de provincie doorkruist.    

Om te voorkomen dat Brabant nog verder verdroogt, moeten we anders en zuiniger met ons (grond)water omgaan. Op veel plaatsen in Brabant zakt het grondwater al jaren steeds dieper weg. En we hebben steeds vaker lange warme perioden zonder regen. Van de afgelopen vijf jaar waren er vier te droog. Het grondwater wordt dan niet aangevuld, maar gaat verder achteruit. Duidelijk is dat we echt op een andere manier met water moeten omgaan, dan we gewend zijn.

Documentaire

Samen met Brabant Water, waterschappen Aa en Maas en Brabantse Delta en Provincie Noord-Brabant werkten we mee aan de documentaire van Omroep Brabant. Omdat elke druppel telt!

Droogte in Brabant is vanaf donderdag 2 maart te zien op Omroep Brabant.
Met elke week een nieuwe aflevering om 17.00 uur. (externe link)