Waterschap De Dommel, Brabants Landschap en aannemer Van Der Zanden organiseren op zaterdag 10 september 2022 een informatieve fietstocht in het beekdal van de Groote Beerze.

Ook zo benieuwd naar de herinrichting van het beekdal de Groote Beerze? Spring dan zaterdag 10 september op de fiets en ontdek het beekdal op een unieke manier. Samen met Brabants Landschap en aannemer Van Der Zanden organiseren we een informatieve fietstocht die je zelfstandig kunt fietsen. Onderweg zijn afstappunten gemarkeerd. Op die locaties vertellen medewerkers over de herinrichting van het beekdal, dat afgelopen jaar is uitgevoerd. We wandelen hier een klein stukje het gebied in, om de Groote Beerze van dichtbij te bekijken.

Natuurlijk, robuust en klimaatbestendig beekdal

In de zomer van 2021 zijn we gestart met de werkzaamheden, met als doel om een meer natuurlijk, robuust en klimaatbestendig beekdal te realiseren. Twee van de drie trajecten zijn nu klaar. Tijdens de fietstocht laten de projectleider, natuurbeheerder en aannemer bijvoorbeeld zien wat een 'alluviaal bos' is, hoe de nieuwe 'meanders' eruitzien, welke planten en dieren te verwachten zijn en hoe wandelaars, fietsers en ruiters kunnen genieten van het heringerichte beekdal.

Datum en locatie

Datum: Zaterdag 10 september 2022
Tijd: Vertrek is mogelijk tussen 9.00 en 11.00 uur. Eindtijd: 12.30 uur
Lengte fietsroute: circa 12 km.
Startlocatie: De Cultuurboerderij, Voldijnseweg 8 in Westelbeers(externe link)
Neem je eigen fiets mee! Bij de Cultuurboerderij kun je eventueel de auto (met fietsendrager) parkeren.
Alternatief startpunt: Bezoekers die op de fiets komen vanuit de richting Netersel / Casteren kunnen ook halverwege de route starten: Bij de nieuwe fietsbrug die te bereiken is via de Schipstaarten (Netersel) of de Biezegoren (Casteren). Hier is geen mogelijkheid om de auto te parkeren.

Tips voor de fietstocht

  • Neem je eigen fiets mee, er zijn geen fietsen te huur of te leen.
  • Tot ongeveer 12.30 uur schenken we koffie en thee met iets lekkers bij de Cultuurboerderij.
  • Tijdens de fietsroute stap je een paar keer af om een stukje het gebied in te wandelen. Houd daar rekening mee met je kleding en schoeisel.
  • Aanmelden voor de fietsroute is niet nodig.