Een bijzonder lichtkunstwerk dat oproept tot meer groen in Eindhoven. Floral Flow is tijdens GLOW te zien en te beleven. De aandrijving van het kunstwerk gebeurt door het publiek en de rivier de Dommel. Waterschap De Dommel werkte mee aan de bouw van dit kunstwerk.

Watergraaf Erik de Ridder: “Floral Flow laat zien hoe waardevol een groenere woonomgeving is voor mens, dier en natuur. Een groenere omgeving betekent vaak ook een watervriendelijke omgeving. Als waterschap ondersteunen we de oproep van de studenten voor meer groen in de stad dan ook van harte.”

Powered by Waterschap De Dommel

Het lichtkunstwerk is gemaakt door studenten van Fontys BeCreative. Waterschap De Dommel heeft meegewerkt aan het ontwerp. Het waterschap adviseerde de studenten over de techniek en de waterplanten rond de Dommel. Het kunstwerk is letterlijk ‘powered by de Dommel’, doordat het wordt aangedreven door het rondpompen van het water uit de rivier.

Floral Flow is van 9 tot en met 16 november 2019 te zien op het lichtkunstfestival GLOW in de binnenstad van Eindhoven, aan de Dommel.

Wil jij ook een groenere woonomgeving maar weet je niet waar te beginnen? De website www.waterschijfvanvijf.nl staat boordevol tips voor bijvoorbeeld het maken van een watervriendelijke tuin, een groen dak of het afkoppelen van de regenpijp.