Boxtel   |   36 uur per week

Direct solliciteren

Wat ga je doen?

Het proces Technische Infrastructuur bestaat uit een drietal onderdelen namelijk: Procesautomatisering (PA) – Waterketen, (PA) – Watersysteem en Kantoorautomatisering. Binnen (PA) - Watersysteem komt een functioneel applicatiebeheerdersfunctie beschikbaar.

PA-Watersysteem heeft als kerntaak het ontwerpen, implementeren en beheren van de technische infrastructuur van een 4-tal meetnetten, te weten oppervlaktewaterkwantiteit, oppervlaktewaterkwaliteit, grondwater en rioolwater/waterketen t.b.v. een optimaal waterbeheer van Waterschap De Dommel.

Informatievoorziening en de bijbehorende technologieën worden in ons werk als Waterschap steeds belangrijker. Het Waterschap beschikt over een grote hoeveelheid aan data en daarmee informatie. De terugkoppeling van deze ingewonnen informatie en de overzichtelijke verwerking hiervan is cruciaal. Dit begint echter allemaal bij de juiste en goed onderhouden technische infrastructuur.

Als functioneel applicatiebeheerder ondersteun je de senior functioneel applicatiebeheerder bij het beheren van de applicaties die gebruikt worden bij het meetnetbeheer. Je bent verantwoordelijk voor het beheren en actueel houden van de applicaties TMX (Telemetriesysteem voor beheer en monitoring op afstand van de 4 meetnetten), FEWS (centraal Informatiesysteem voor opslag van meetdata), Ultimo (onderhoudsbeheersysteem) en Historian (opslag van procesdata uit de RWZI installaties). Enkele aandachtspunten hierbij zijn:

 • Uitvoeren van het dagelijks beheer aan de applicaties;
 • Beheren van de verschillende datastromen die tussen de applicaties lopen;
 • Toetsing van de kwaliteit van componenten van de applicaties, adviseert en doet verbetervoorstellen;
 • Zorgdragen voor het opstellen en onderhouden van een testplan m.b.t. applicatiebeheer;
 • uitvoeren van tests, verzorgen van verslaglegging hiervan en doen van – indien nodig – wijzigingsvoorstellen;
 • Het leveren van bijdragen aan invoerings-, implementatie- en migratieplannen t.b.v. de invoering van nieuwe of gewijzigde applicaties;
 • Meewerken aan het ontwikkelen en implementeren van nieuwe functionele toepassingen aan de applicaties;
 • Participeren vanuit de specifieke expertise in project- en werkgroepen over de afstemming van de uitvoering;
 • Deelname aan platform- / gebruiker overleggen.
 • Het volgen van (technologische) ontwikkelingen in het vakgebied.

Dit ben jij

Beschik jij over applicatie-beheerskennis op het gebied van de genoemde applicaties? Vind je het leuk om mee te werken aan het door ontwikkelen van het PA-team naar een hoger kwaliteitsniveau? Kom dan samen met ons werken aan een betere leefomgeving!
Waterschap De Dommel is een flexibele werkgever en biedt je een baan met een goede balans tussen werk en privé. Onze organisatie heeft persoonlijke leiderschap en jouw eigen ontwikkeling hoog in het vaandel staan. Het proces Technische Infrastructuur bestaat uit 20 enthousiaste en deskundige 'techneuten' met ieder hun eigen specialisaties en werkvelden. De functioneel applicatiebeheerder speelt een integrale rol bij het faciliteren van het meetnetbeheer.

Wij zoeken een nieuwe collega met kennis van applicatiebeheer en affiniteit met databeheer die wil werken aan water- en omgevingsdoelen binnen een rechtmatig, transparant en modern waterschap.

Je bent positief ingesteld, collegiaal en hebt een breed integraal blikveld en vindt het leuk om in (multidisciplinair) teamverband te werken, maar kunt ook goed zelfstandig werken. Je bent leergierig, innovatief en bent een echte aanpakker en hebt hart voor je vak en kan lastige data vraagstukken helder analyseren. Je werkt gestructureerd, analytisch en ook praktisch/oplossingsgericht. Tot slot neem je de volgende bagage mee:

 • Minimaal een afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur richting ICT;
 • Ervaring binnen het gevraagde werkgebied is een pré;
 • Kennis van en ervaring met applicatiebeheer en affiniteit met databeheer;
 • Kennis met het werken binnen een projectomgeving;
 • Analytisch vermogen, een proactieve houding en overtuigingskracht;
 • Competentie om interne en externe contacten te leggen en onderhouden;
 • Een goede beheersing van de Nederlandse én Engelse taal, zowel in woord als geschrift.
 • Calamiteitenorganisatie

Vanwege de inhoud van deze functie en de spilfunctie die je daarmee inneemt binnen het team vinden wij  je persoonlijkheid net zo belangrijk als je deskundigheid.

Dit bieden wij jou!

Een salaris van minimaal € 2.966,- en maximaal € 4024,- per maand bij een werkweek van 36 uur (functieschaal 9), afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast profiteer je van een uitgebreid pakket aan voordelen, met onder andere:

 • Een ruim opleidingsbudget dat je kunt inzetten voor je persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit, en de Brabant Aquademie waar je alles kunt leren over water;
 • 144 verlofuren en een individueel keuzebudget waarmee je onder andere extra verlofdagen kunt kopen;
 • Variabele werktijden;
 • Ondersteuning om fijn thuis te werken (laptop, telefoon, computerscherm, vergoeding voor het inrichten van een thuiswerkplek én regelmatig digitaal of wandelcontact met collega’s);
 • Korting op de zorgverzekering voor jou en je gezin;
 • Een goede pensioenregeling bij het ABP.
 • Het betreft in eerste instantie een functie voor de duur van een jaar met mogelijk uitzicht op een vast dienstverband.
Ter informatie, Waterschap De Dommel vraagt bij een aanstelling een verklaring omtrent gedrag (VOG).

Waar kom je te werken?

Welkom bij Waterschap De Dommel, dé waterpartner in Midden-Brabant! Samen met je collega's zorg je voor droge voeten, voldoende water en schoon water. Bij ons draag je actief bij aan een gezonde, mooie, veilige, natuurlijke en duurzame leefomgeving, waarin mensen graag wonen, werken, recreëren en ondernemen. En zo’n inspirerende omgeving, die bieden we jou ook graag. Daarom kun je rekenen op veel ruimte voor ontwikkeling en ondernemerszin. Jouw vrijheid, persoonlijk leiderschap, mobiliteit en autonomie vinden we heel belangrijk. 

Enthousiast? Reageer!

Spreekt de vacature je aan en herken je je in het profiel? Dan maken we graag kennis met je. Upload uiterlijk 18 juni 2021 je cv en motivatie.

Voor meer info over de functie kun je terecht bij Evert-Jan van den Dungen (manager Technische Infrastructuur, 0411-618229). Rieke Verlare (personeelsconsulent, 0411-613156) kan je alles vertellen over de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Solliciteer op deze vacature