Boxtel   |   36 uren per week

Direct solliciteren

Wat ga je doen?

De vier Brabantse waterschappen, de provincie en diverse andere partners gaan samen snel en intensief aan de slag met water en natuur in Brabant volgens een Gebiedsgerichte aanpak (GGA). Er moet veel gebeuren om de watertransitie te realiseren; sloten, beken en bodem beter bestand te maken tegen natte én droge tijden. In de GGA gaan de partijen samen aan de slag met deze ambities, in samenspraak met partners in de gebieden. Én met een integrale blik. Dat betekent dat in het gebiedsproces ook andere belangrijke opgaven worden meegenomen, bijvoorbeeld voor de landbouw- en energietransitie.

Als waterschap zijn wij binnen ons werkgebied trekker van een aantal GGA-gebieden, waarbij wij ook verantwoordelijk zijn voor het beschikbaar krijgen van de gronden.

De beschikbaarheid van grond is een belangrijke succesfactor in de GGA. Grondbeschikbaarheid is nodig om de grote ambities vanuit de GGA te realiseren. Dat kan door aankoop van grond, maar doelrealisatie kan ook georganiseerd worden op eigendom van derden of via groen-blauwe diensten. Als grondregisseur volg je de actualiteiten (denk oa aan het stikstofdossier), weet wat hiervan de gevolgen zijn voor grondzaken in de GGA en ontwikkeld hier strategische instrumenten voor. Je zorgt voor het opstellen en uitvoeren van grondstrategieplannen binnen de gebieden waar wij als waterschap trekker van zijn. Je bent binnen de verschillende GGA gebieden verantwoordelijk voor de resultaten en neemt de lead binnen het grondteam dat onder andere bestaat uit een rentmeester(s), omgevingsmanager, adviseur landbouw en diverse externe partners.
Jouw voornaamste werkzaamheden zijn:

 • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van grondstrategieplannen.
 • Je bent verantwoordelijk voor- en rapporteert over de resultaten uit het grondstrategieplan.
 • Je hebt zicht op alle grond gerelateerde zaken binnen de GGA-gebieden.
 • Je vervult een trekkersrol binnen het grondteam.
 • Je signaleert binnen het grondteam, de organisatie en richting onze partners wat nodig is om deze resultaten te behalen en weet tijdig te escaleren.
 • Je geeft gevraagd en ongevraagd advies richting teamleden en collega’s uit onze organisatie en van onze partners.
 • Je schrijft bestuursvoorstellen en stelt business cases op.

Dit ben jij 

Om succesvol te zijn in deze functie vragen wij iemand met een HBO+ (academisch) werk en denkniveau met ruime werkervaring in het vakgebied. Je bent een teamspeler met inlevingsvermogen en kiest voor een integrale aanpak. Je bent goed in het opzetten en onderhouden van je eigen netwerk. Tevens ben je een scenario-denker. Je gaat daadkrachtig en resultaatgericht te werk maar bent flexibel tegelijk. Tot slot beschik je over een bestuurlijke sensitiviteit en ben je communicatief zeer vaardig en spreekt daarbij de taal van binnen en buiten.

Je bent 32 - 36 uur per week beschikbaar.

Dit bieden wij jou!

De Dommel is een flexibele werkgever waar je zelf aan het roer staat voor een goede balans tussen werk en privé. Hierbij horen uiteraard variabele werktijden. Persoonlijk leiderschap en ontwikkeling vinden wij erg belangrijk. Een ruim opleidingsbudget dat je kunt inzetten voor je persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit bij de Brabant Aquademie met een breed aanbod aan opleidingen hoort daarom ook bij de voorwaarden.
Daarnaast krijg je:

 • Een minimaal salaris van €3.824,- en maximaal salaris van € 5.340,- bruto per maand (functieschaal 11) bij een 36-urige werkweek.
 • 144 verlofuren en een individueel keuzebudget (21% over het bruto salaris) waarmee je onder andere extra verlofdagen kunt kopen;
 • Ondersteuning om fijn thuis te werken (laptop, telefoon, vergoeding voor het inrichten van een thuiswerkplek)
 • Korting op de zorgverzekering voor jou en je gezin;
 • Een goede pensioenregeling bij het ABP.

Waar kom je te werken?

Werken bij Waterschap De Dommel is werken aan water. Een mooi gebied in Midden-Brabant met overal water, in beken zoals Beerze, Dommel en Keersop. Dagelijks werken ruim 500 medewerkers met zorg aan schoon en voldoende water. Daarnaast zorgen we dat inwoners geen wateroverlast hebben.

De Dommel is een flexibele werkgever waar je zelf aan het roer staat voor een goede balans tussen werk en privé. Als je wilt werken aan persoonlijke ambities en je loopbaan dan ondersteunt onze Brabant Aquademie je daarin. Persoonlijk leiderschap en ontwikkeling vinden we belangrijk. Onze kernwaarden zijn samenwerken, slagvaardig, deskundig en betrouwbaar. Spreekt een werkomgeving je aan die informeel, resultaat- en klantgericht is én waar verantwoordelijkheden laag liggen, solliciteer dan op deze vacature!
 
 

Enthousiast? Reageer!

Spreekt de vacature je aan en herken je je in het profiel? Dan maken we graag kennis met je. Upload voor 1 september je cv en motivatie. Voel je vrij om voor je motivatie een vorm te gebruiken die bij je past.

Voor meer info over de functie kun je terecht bij Edwin Verhees (Manager grondzaken en vergunningen) 06-46378700.

Ter informatie, Waterschap De Dommel vraagt bij indiensttreding om een verklaring omtrent gedrag (VOG).

Het formulier wordt geladen.