Boxtel   |   36 uren per week

Direct solliciteren

Wat ga je doen?

Waterschap De Dommel voert onder andere toezicht uit bij agrarische bedrijven in het gebied. Dit gebeurt vanuit het proces Toezicht en handhaving (T&H). Er wordt gecontroleerd op de naleving van wet- en regelgeving op het gebied van waterbeheer. We zoeken een enthousiaste collega die voor dit proces gaat werken als Handhaver waterbeheer.

Je houdt toezicht op de kwaliteit en kwantiteit van het water in het buitengebied. Voor de kwaliteit houd je met name bij agrarische bedrijven toezicht op de aanwezige afvalwaterstromen, maar ook het gebruik van bestrijdingsmiddelen en andere lozingen. Daarnaast zie je toe op een goede waterbeheersing in het gebied. Hieronder valt ook het toezicht op de agrarische beregeningen. Voor de genoemde taken voer je soms zelfstandig metingen uit. De controleresultaten worden gerapporteerd naar het bedrijf en soms de samenwerkingspartner(s). Overtreders schrijf je aan en zo nodig stel je zelf een handhavingsbeschikking op. Je werkt nauw samen met vergunningverleners en gebiedsbeheerders van het waterschap.
 
Je bent vanuit een teamverband zelfstandig werkzaam en bent mede verantwoordelijk voor het behalen van de jaarplanning. Je wordt hierbij uitgedaagd door de omstandigheden in je werkveld waarbij je naast het gebruik van je wettelijke bevoegdheden ook door overleg en overredingskracht je medewerking verkrijgt.
Voor deze veelzijdige functie heb je veelvuldig intern overleg met collega’s van verschillende processen binnen het waterschap maar ook van daarbuiten. Je bent daarin proactief en treedt zelfstandig op.

Dit ben jij 

 • je beschikt minimaal over een relevante opleiding op MBO niveau;
 • werkervaring op het gebied van handhaving is een pré;
 • je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden en je hebt een proactieve houding;
 • je bent accuraat, stressbestendig, doortastend en ondernemend;
 • je bent bereid om buiten kantooruren te werken en deel uit te maken van de calamiteitenorganisatie,
 • een rijbewijs B is noodzakelijk.

Dit bieden wij jou!

De Dommel is een flexibele werkgever waar je zelf aan het roer staat voor een goede balans tussen werk en privé. Hierbij horen uiteraard variabele werktijden. Persoonlijk leiderschap en ontwikkeling vinden wij erg belangrijk. Een ruim opleidingsbudget dat je kunt inzetten voor je persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit bij de Brabant Aquademie met een breed aanbod aan opleidingen hoort daarom ook bij de voorwaarden.
Daarnaast krijg je:

 • Een minimaal salaris van €2781,- en maximaal salaris van €3695,- bruto per maand (functieschaal 8) bij een 36-urige werkweek.
 • 144 verlofuren en een individueel keuzebudget (21% over het bruto salaris) waarmee je onder andere extra verlofdagen kunt kopen;
 • Het kantoor is gevestigd in Boxtel, waarbij je veel vanuit thuis het ‘veld’ in gaat. Er wordt ondersteuning geboden om fijn te werken  (laptop, telefoon, vergoeding voor het inrichten van een thuiswerkplek). Korting op de zorgverzekering voor jou en je gezin;
 • Een bedrijfswagen
 • Een goede pensioenregeling bij het ABP.

Waar kom je te werken?

Welkom bij Waterschap De Dommel, dé waterpartner in Midden-Brabant! Samen met je collega's zorg je voor droge voeten, voldoende water en schoon water. Bij ons draag je actief bij aan een gezonde, mooie, veilige, natuurlijke en duurzame leefomgeving, waarin mensen graag wonen, werken, recreëren en ondernemen. En zo’n inspirerende omgeving, die bieden we jou ook graag. Daarom kun je rekenen op veel ruimte voor ontwikkeling en ondernemerszin. Jouw vrijheid, persoonlijk leiderschap, mobiliteit en autonomie vinden we heel belangrijk.


 

Enthousiast? Reageer!

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Jo van de Griend, Manager Toezicht en handhaving, telefoonnummer 0411-618261. Kijk ook eens op www.dommel.nl/handhaving.

Deze vacature wordt ook gepresenteerd op de Banenmarkt van 5 juli a.s. Je bent daar van harte welkom! Je krijgt er informatie over de vacature, kunt er kennismaken met ons en wij leren jóu graag beter kennen. Op de markt krijg je de gelegenheid te speeddaten. Daarnaast kun je ontdekken hoe jij, jouw talent kunt inzetten voor onze organisatie.
Een aanmeldingsformulier voor de Banenmarkt vind je op onze site, www.dommel.nl/banenmarkt. Aanmelden is niet verplicht, wel handig voor ons! Breng in ieder geval je C.V. mee, voorzien van een recente foto.
 
Kom je niet naar de Banenmarkt maar heb je wel belangstelling voor de vacature, solliciteer dan vóór 1 juli 2022 via onderstaande button. Vragen over de sollicitatieprocedure of de Banenmarkt kun je stellen aan Joyce van de Wijgert via 0411-618273.Het formulier wordt geladen.