Op donderdag 2 maart is er een verkiezingsbijeenkomst ‘Voel jij al nattigheid?’ bij de TU Eindhoven. De 12 partijen die deelnemen aan de waterschapsverkiezingen vertellen waar zij voor staan. Bezoekers kunnen met hen in gesprek. 

Aanmelden verkiezingsbijeenkomst(externe link)

Je zult misschien denken: iedere partij is toch voor schoon, voldoende en veilig water? Dat is natuurlijk zo, maar er zijn zeker ook verschillen.

  • Als we watertekort hebben in droge zomers, waar moet het water dan het eerst naartoe: natuur of landbouw?
  • Bepaalt water waar onze huizen mogen komen, of bepalen onze huizen waar het water mag komen?
  • Moet ons water super schoon zijn voor mens, plant en dier of moeten we accepteren dat vervuiling er tegenwoordig bij hoort?

Je kunt dus een mening hebben over het waterbeheer bij jou in de buurt. Wil je hierover van gedachten wisselen met de partijen die deelnemen aan de verkiezingen kom dan naar de verkiezingsbijeenkomst.

De bijeenkomst is een initiatief van het Groencafé Eindhoven en wordt georganiseerd door de 12 partijen die deelnemen aan de waterschapsverkiezingen. Watergraaf Erik de Ridder geeft een toelichting, gespreksleider is Anouk van der Poll, Embassy of Water.

Verkiezingsbijeenkomst: Voel jij nattigheid?

Datum: 2 maart 2023
Ontvangst: 19:30 uur
Programma: 20:00 - 21:45 uur
Locatie: TU/E - blauwe zaal in het Auditorium. Groene loper 3, Eindhoven.

De toegang is gratis, maar aanmelden is gewenst. Dat kan via de website van de Openbare Bibliotheek Eindhoven.

Aanmelden verkiezingsbijeenkomst(externe link)

Waterzuivering

Stemmen voor de waterschapsverkiezingen

15 maart zijn de waterschapsverkiezingen. Je mag dan stemmen voor het algemeen bestuur van Waterschap De Dommel. Stemmen is belangrijk omdat het algemeen bestuur het beleid voor het waterschap vaststelt.

Daarom is het belangrijk om 15 maart te stemmen op een partij die het beste bij jou past. Wil je hierover meer informatie? De stemhulp kan je hierbij helpen.

Ga naar de stemhulp(externe link)

Meer informatie over de verkiezingen