Boxtel   |   36 uur per week

Direct solliciteren

Wat ga je doen?

Het proces Beheer Watersysteem draagt samen met collega processen zorg voor een klimaatrobuust watersysteem dat aan de gebruiksdoeleinden (landbouw, natuur, recreatie, wonen) voldoet.
Het watersysteem beheren we duurzaam en ontwikkelen we verder samen met onze omgeving. Dit doen we door het opstellen  van beheer- en inspectieplannen, aanbrengen van kleine verbetermaatregelen aan de watergangen of door aangepast (maai)onderhoud. Het proces Beheer Watersysteem weet hoe het watersysteem erbij staat en waar de kritieke punten zitten om wateroverlast te voorkomen en verdroging tegen te gaan en handelt daar naar.
Als junior adviseur beheer adviseer en ondersteun je de senior adviseurs beheer, regiobeheerders en gebiedsbeheerders op het gebied van droogtebestrijding. Je maakt analyses en brengt adviezen uit over de balans tussen water vasthouden (droogtebestrijding) en het voorkomen van wateroverlast. Je hebt hierbij oog voor de integrale afweging, die naast droogte en wateroverlast ook ecologische, maatschappelijke en economische factoren heeft. Je assisteert de droogtecoördinator, tevens senior adviseur beheer, met de werkzaamheden in tijden van droogte. Denk aan het opstellen van situatiebeelden en –rapportages droogte (LCMS, droogtemonitor), het bijhouden van droogtebestrijdingsmaatregelen (in GIS), het instellen van onttrekkingsverboden en het analyseren van diverse droogtedata. Je identificeert wat regio- en gebiedsbeheerders nodig hebben om hun werk goed te doen en ondersteunt hen daar waar mogelijk door hun vraag te definiëren en in samenspraak met andere adviseurs de antwoorden daarop te verzamelen en uit te dragen. Daarin maak je de verbinding met andere vakdiscplines binnen het waterschap zoals monitoring, ecologie en communicatie.
Daarnaast assisteer je bij het verzamelen van informatie voor de voortgangsrapportages van het uitvoeringsprogramma klimaatadaptatie en verricht ondersteunende werkzaamheden voor het uitvoeringsprogramma en specifiek voor droogtebestrijding 2021.
 

Dit ben jij

Je bent een enthousiast persoon met passie voor water. Je hebt een brede blik waarmee je open staat voor innovatieve aanpakken en oplossingen en die je bij collega’s onder de aandacht brengt. Je hebt een ‘hands-on’ mentaliteit waarbij je op hoofdlijnen bekend bent met hoe in het veld wordt gewerkt. Je zorgt dat je werkt in goede afstemming met je collega’s. Je hebt een relevante afgeronde opleiding op HBO- of academisch niveau op het gebied van watermanagement, klimaat of civiele techniek. Ervaring met het verwerken van data in GIS is een pré. Je beschikt over uitstekende communicatieve en organisatorische vaardigheden. Je bent sterk in analyseren en toont eigen  initiatief. Je weet te verbinden met de mannen en vrouwen in het veld en kunt hun input vertalen naar adviezen voor beleidsmedewerkers.

Dit bieden wij jou!

Je ontvangt een arbeidsovereenkomst voor 36 uur per week voor een periode van twee jaar. Het bruto maandsalaris is minimaal € 2.916,- tot maximaal € 3.974,- op basis van 36 uur (schaal 9). Wij bieden jou een pakket arbeidsvoorwaarden aan zoals het individueel keuzebudget waarmee je bijvoorbeeld extra verlof kunt kopen. Heb je in een bepaalde periode meer geld nodig dan kun je ervoor kiezen om het budget uit te laten betalen.
Ter informatie; Waterschap De Dommel vraagt bij indiensttreding om een verklaring omtrent gedrag (VOG).
 

Waar kom je te werken?

Wij zijn op zoek naar talenten die mee bewegen- en groeien en in staat zijn onze organisatie te versterken. Toon je initiatief, ben je ondernemend, flexibel en slagvaardig? Vind je het belangrijk om bij een organisatie te werken waar je, naast je eigen takenpakket ook kan werken aan persoonlijke ontwikkeling, opleiding en teamontwikkeling? Bij een organisatie waar je veel vrijheid krijgt, flexibel kan werken, kan samenwerken met andere partners en waar vitaliteit gepromoot wordt?

Waterschap De Dommel is voor werknemers een inspirerende organisatie met veel ruimte voor ontwikkeling en ondernemerszin. Een werkgever waar vrijheid, persoonlijk leiderschap, mobiliteit, zelfsturing en flexibiliteit belangrijk zijn. Onze kernwaarden zijn deskundig, samenwerken, slagvaardig en betrouwbaar. Wij zijn dé waterpartner in Midden-Brabant en zorgen voor droge voeten, voldoende water en schoon water. We dragen actief bij aan een gezonde, mooie, veilige, natuurlijke en duurzame leefomgeving. Een leefomgeving waarin mensen graag wonen, werken en recreëren met goede condities voor ondernemers.
 

Enthousiast? Reageer!

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Lonneke Schilte, senior adviseur beheer watersysteem via telefoonnummer +31615878192. Vragen over de sollicitatieprocedure kun je stellen aan Dannieke Diepenmaat, Personeelsconsulent, 0411-613192.
Je kunt reageren met een motivatiebrief en je CV via de onderstaande solliciteerbutton tot 1 maart 2021. De selectiegesprekken vinden plaats in de week van 1 maart 2021. 

Solliciteer op deze vacature