Boxtel   |   32 uren per week

Direct solliciteren

Wat ga je doen?

Je komt terecht in een team van 10 deskundige en ervaren juristen. Samen met hen draag je bij aan de realisatie van onze waterdoelen en zorg je ervoor dat wij ons aan de regels houden die de rechtstaat aan overheden stelt.  Je vervult een trekkersrol bij de afhandeling van schadeclaims. Je adviseert over veranderingen in wet- en regelgeving die gevolgen hebben voor de digitale overheid. In die rol ben je o.a. betrokken bij de verdere implementatie van de Wet open overheid en de behandeling van complexe en bestuurlijk gevoelige Woo-verzoeken. Je adviseert over vraagstukken rondom privacy en informatieveiligheid. De collega’s van het proces Bestuursondersteuning weten je te vinden voor hun juridische vragen. Ook lever je een bijdrage bij de aanpassing en het onderhouden van de institutionele regelgeving en adviseer je over de toepassing daarvan. Hieronder vallen tevens vragen over de bevoegdheden binnen het waterschap in de breedste zin van het woord.  Daarnaast zorg je ervoor dat onze organisatie werkt volgens de regels die gelden voor het nemen en bekendmaken van besluiten. Tevens speel je een rol bij de afhandeling van klachten.
 
Het bovenstaande doe je niet alleen, maar in afstemming en samenwerking met juridische en niet-juridische collega’s. In geval van grotere projecten fungeer je als coördinator en zorg je voor integrale resultaten en de implementatie daarvan. Je bent deskundig, door recht gedreven maar kan je ook inleven in de belangen en invalshoeken van anderen en je hebt affiniteit met de waterschapspraktijk. Je volgt de landelijke ontwikkelingen rondom het openbaar bestuur en past onze werkwijzen daar zo nodig op aan. Je bent in staat om lastige kwesties op begrijpelijke wijze uit te leggen en zorgt ervoor dat de toegankelijkheid en kwaliteit van onze juridische dienstverlening binnen en buiten de organisatie toeneemt.
 

Dit ben jij 

Jij bent een Academisch Jurist die kennis heeft van zowel het algemeen bestuursrecht als het privaatrecht en je bent bereid om je nieuwe rechtsgebieden eigen te maken indien de organisatie of maatschappij hierom vraagt.  Jij legt juridische kwesties op een begrijpelijke en bondige manier uit. Samenwerken vind je belangrijk, zowel binnen als buiten het juridische team, maar daarnaast heb je ook een hoge mate van zelfstandigheid.
Om onze waterdoelen te kunnen realiseren moet je een flexibele houding hebben en openstaan voor nieuwe ideeën, maar jij weet je daarbij wel stevig vast te houden aan je juridische rol en verliest de rechtmatigheid niet uit het oog.
Behoud jij het overzicht, kan je prioriteiten stellen en heb je een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen? Dan zijn wij op zoek naar jou!
 
 

Dit bieden wij jou!

Een salaris van minimaal € 4.149,-  en maximaal € 5.742,- per maand bij een werkweek van 36 uur (functieschaal 11, peildatum 1-7-2023), afhankelijk van opleiding en ervaring.
Daarnaast bieden we je:

  • Een individueel keuzebudget van 21% van je bruto salaris bij een werkweek van 36 uur waarmee je onder andere extra verlofdagen of je salaris mee aan kan vullen (minimaal € 872,- en maximaal € 1.206,- bruto per maand);
  • Opleidingsbudget voor persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit;
  • Flexibele werktijden;
  • Ondersteuning om thuis te werken (laptop, telefoon, vergoeding voor een werkplek);
  • Pensioenregeling bij het ABP.
  • Een functie voor 28-32 uur per week.

Waar kom je te werken?

In ons beheergebied zorgen we voor natuurlijke en mooie beken zoals Beerze, Dommel en Keersop. De komende jaren staan we voor verschillende grote opgaven. Zo leggen we waterbergingsgebieden aan om de inwoners van stedelijk gebied te beschermen tegen hoog water. Ook verbeteren we de kwaliteit van onze beken op basis van Europese regelgeving.  Dit alles doen we binnen het speelveld van de Waterwet en straks binnen het kader van de nieuwe Omgevingswet. Daarnaast zuiveren we het rioolwater van meer dan 1 miljoen inwoners. Het waterschap werkt in de waterketen en het watersysteem nauw samen met allerlei publieke en private partners.

 

Enthousiast? Reageer!

Spreekt de vacature je aan en herken je je in het profiel? Dan maken we graag kennis met je. Upload uiterlijk 15 oktober 2023  je cv en motivatie. Voel je vrij om voor je motivatie een vorm te gebruiken die bij je past.

Voor meer informatie over d vacature kun je contact opnemen met Miriam van der Linden, Personeelsconsulent via telefoonnummer 0411-618598.

Ter informatie, Waterschap De Dommel vraagt bij indiensttreding om een verklaring omtrent gedrag (VOG)
 


 

Het formulier wordt geladen.