Boxtel   |   32 uren per week

Direct solliciteren

Wat ga je doen?

Ben jij recht door zee en verlies jij nooit de rechtvaardigheid uit het oog? Bijt jij je daarnaast graag vast in onderwerpen die op het snijvlak liggen van bestuursrecht, waterregelgeving en overige omgevingsrecht? Stroom dan binnen bij De Dommel en doe samen met ons werk wat er toe doet!

Als rechtenfanaat kom jij terecht in een team van negen deskundige en ervaren juristen. Samen met hen adviseer je over onderwerpen die op het snijvlak liggen van bestuursrecht, waterregelgeving en overige omgevingsrecht. Hierbij richt je je op rechtmatige en doelmatige realisatie van onze waterdoelen zoals schoon water, voldoende water (maar ook niet té veel water) en over de maatschappelijke functie van water. Zonder water zijn we natuurlijk nergens en jouw rol in dit geheel is erg belangrijk!

De belangrijke werkzaamheden als Jurist Omgevingsrecht zijn:
 

 • toetsen van projectplannen en adviseren over de toepassing van water- en omgevingsrecht in de breedste zin van het woord;
 • voeren van rechterlijke en bezwaarprocedures over projectplannen, watervergunningen en handhavingsbesluiten;
 • bijhouden van ontwikkelingen rondom de Omgevingswet en toepassen binnen je werkzaamheden;
 • geven van nadere uitleg en advies aan collega's binnen de organisatie waar nodig;
 • leggen van makkelijke verbindingen tussen verschillende kennisvelden en mensen, zowel binnen als buiten de organisatie;
 • zelfstandig werken, maar ook graag samenwerken met andere juristen en niet-juristen;
 • toepassen van theoretische kaders in de waterschapspraktijk, die soms weerbarstig kan zijn.
   

Dit ben jij 

Jij bent een Academisch Jurist die zijn/haar hoofd altijd boven water weet te houden. Jouw communicatiestijl is zo helder als het water van De Dommel, in zowel woord als geschrift. Jij legt juridische kwesties namelijk op een begrijpelijke en bondige manier uit. Samenwerken vind je belangrijk, zowel binnen als buiten het juridische team, maar daarnaast heb je ook een hoge mate van zelfstandigheid.
Om onze waterdoelen te kunnen realiseren moet je een flexibele houding hebben en openstaan voor nieuwe ideeën, maar jij weet je daarbij wel stevig vast te houden aan je juridische rol en verliest de wet- en rechtmatigheid niet uit het oog.
Behoud jij het overzicht, kan je prioriteiten stellen en heb je een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 • je hebt kennis van de Algemene wet bestuursrecht en omgevingsrecht en kennis/affiniteit heeft met waterrecht en natuurregelgeving;
 • je hebt ervaring met rechterlijke- en bezwaarprocedures;
 • je bent een academisch Jurist.

 

Dit bieden wij jou!

Een salaris van minimaal € 4.149,-  en maximaal € 5.742,- per maand bij een werkweek van 36 uur (functieschaal 11, peildatum 1-7-2023), afhankelijk van opleiding en ervaring.
Daarnaast bieden we je:

 • Een individueel keuzebudget van 21% van je bruto salaris bij een werkweek van 36 uur waarmee je onder andere extra verlofdagen of je salaris mee aan kan vullen (minimaal € 872,- en maximaal € 1.206,- bruto per maand);
 • Opleidingsbudget voor persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit;
 • Flexibele werktijden;
 • Ondersteuning om thuis te werken (laptop, telefoon, vergoeding voor een werkplek);
 • Pensioenregeling bij het ABP.

Waar kom je te werken?

In ons beheergebied zorgen we voor natuurlijke en mooie beken zoals Beerze, Dommel en Keersop. De komende jaren staan we voor verschillende grote opgaven. Zo leggen we waterbergingsgebieden aan om de inwoners van stedelijk gebied te beschermen tegen hoog water. Ook verbeteren we de kwaliteit van onze beken op basis van Europese regelgeving.  Dit alles doen we binnen het speelveld van de Waterwet en straks binnen het kader van de nieuwe Omgevingswet. Daarnaast zuiveren we het rioolwater van meer dan 1 miljoen inwoners. Het waterschap werkt in de waterketen en het watersysteem nauw samen met allerlei publieke en private partners.

Enthousiast? Reageer!

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Jojanneke Collaris, manager Juridische zaken via telefoonnummer 0411-618409.

Deze vacature wordt ook gepresenteerd op de Banenmarkt van 8 juni a.s. Je bent daar van harte welkom! Je krijgt er informatie over de vacature, kunt er kennismaken met ons en wij leren jóu graag beter kennen. Op de markt krijg je de gelegenheid te speeddaten. Daarnaast kun je ontdekken hoe jij, jouw talent kunt inzetten voor onze organisatie.

Een aanmeldingsformulier voor de Banenmarkt vind je op onze site, www.dommel.nl/banenmarkt. Aanmelden is niet verplicht, wel handig voor ons! Breng in ieder geval je C.V. mee, voorzien van een recente foto.

Kom je niet naar de Banenmarkt maar heb je wel belangstelling voor de vacature, solliciteer dan vóór 8 juni 2023 via onderstaande button. Vragen over de sollicitatieprocedure of de Banenmarkt kun je stellen aan Joyce van de Wijgert via 0411-618273.
 

Het formulier wordt geladen.