Het kunstwerk, geïnspireerd door De Dommel, heeft een nieuw thuis gevonden bij Waterschap De Dommel. Maandag 16 december 2019 werd het kunstwerk dat de letters DML visualiseert, in de voortuin van het waterschap geplaatst.

Ooit stond het kunstwerk in Eindhoven in een winkelstraat. Kunstenares Birgit Schoenaker: “De opdracht destijds was iets creëren wat aandacht zou trekken. De relatie met de plek was de inspiratie, de Dommelstraat. Het water van de rivier wat stroomt van boven naar beneden met de letters DML. Het beeld moest vanuit de verschillende perspectieven aantrekkelijk zijn en ook in de donkere dagen zichtbaar, waardoor de gedachte van de 3 lichtlijnen ontstaan is”.

Op de plek in Eindhoven moest het kunstwerk weg en daarna lag het 1,5 jaar in de schuur. Zonde natuurlijk. De kunstenares heeft vervolgens Waterschap De Dommel benaderd met de vraag of wij het kunstwerk gratis wilde adopteren. Het kunstwerk krijgt nu een tweede leven hier bij het Waterschaphuis. Een kunstwerk geïnspireerd door De Dommel. De Dommel die ons inspireert en beweegt, ons zingeving geeft in ons werk en dat allemaal uitgebeeld in dit kunstwerk. Zo zie je hoe een initiatief van derden uiteindelijk tot een mooie samenwerking kan leiden.
Op deze manier verbinden we water met het sociale en culturele aspect.