Manager Advies Watersysteem

Boxtel   |   36 uren per week

Direct solliciteren

Wat ga je doen?

Als bevlogen manager van proces Advies Watersysteem, leid je een dynamisch team van zo'n 25 gedreven professionals. Als inhoudelijke en deskundige kennisdragers fungeert het team als fundament van het waterschap. Samen werken jullie aan gedegen advies over hydrologie, ecologie en waterkwaliteit hetgeen bijdraagt aan de doelen van het waterschap en een goed functionerend watersysteem.

Als manager heb je niet alleen de verantwoordelijkheid voor het behalen van resultaten, maar ook voor het vormgeven van een inspirerende werkomgeving met ontwikkeling en zichtbaarheid van je team. Met jouw heldere visie op management en advisering, ben je een sleutelfiguur in de watertransitie. Je wordt samen met jouw team uitgedaagd om deze visie praktisch te vertalen in procesdoelen en advies, waarbij de nadruk ligt op een sterke verbinding met collega managers. Prioriteren, programmeren en kwaliteit van data en monitoring ten behoeve van advies, zijn voorbeelden waar de samenwerking met collega managers aan de orde is.

Naast de doorontwikkeling in het proces zitten we als organisatie ook in een ontwikkelingstraject. Je begeeft je dus in een dynamische omgeving waarbij een beweging in de omvang van het proces niet is uitgesloten. Dit vraagt om flexibiliteit en wendbaarheid van zowel jou als van de medewerkers. Kortom, een uitdagende rol in een boeiende en impactvolle werkomgeving!
 

Dit ben jij 

Onze ideale kandidaat begrijpt als geen ander dat hij of zij opereert binnen een politiek-bestuurlijke omgeving en weet hier feilloos mee om te gaan. Jij bent de persoon met lef en empathisch vermogen, iemand die daadkrachtig is en stevig in zijn of haar schoenen staat. Daarnaast voel je een sterke gedrevenheid om samen met anderen bij te dragen aan de realisatie van ons meerjarig Waterbeheer programma.

Jouw leiderschapsstijl is erop gericht op de ontwikkeling en groei van je medewerkers. Met alle zorg en aandacht coach je je team en ondersteun je het team in de bestuurlijke dynamiek. Het managen van verschillende inzichten, bijsturen en besluitvorming behoren tot jouw skillset. Daarnaast ben je in jouw communicatie glashelder en weet je gemakkelijk verbinding te leggen, zowel intern als extern. Je bent niet bang om een stap extra te zetten en hebt de bereidheid om een rol te vervullen binnen de calamiteitenorganisatie.


Functie eisen:

 • Een afgeronde HBO+/WO opleiding.
 • Kennis en ervaring binnen een bestuurlijke organisatie.
 • Aantoonbare leidinggevende ervaring: jij bent een people manager puur sang die medewerkers stimuleert om het beste uit zichzelf te halen.
 • Kennis of affiniteit met de inhoudelijke werkvelden
 • Kennis en ervaring op het vakgebied van kennis en adviestrajecten.

Dit bieden wij jou!

Een arbeidsovereenkomst met een salaris van minimaal €5.411,- en maximaal € 7.709,- per maand (schaal 13, peil juli 2024) bij een werkweek van 36 uur, afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast profiteer je van een uitgebreid pakket aan voordelen, met onder andere:
 

 • een individueel keuzebudget van 21% van je bruto salaris bij een werkweek van 36 uur waarmee je onder andere extra verlofdagen of je salaris mee aan kan vullen (minimaal € 1.136,- en maximaal € 1.618,- per maand);
 • een ruim opleidingsbudget dat je kunt inzetten voor je persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit, en de Brabant Aquademie met een breed aanbod aan opleidingen;
 • 151,2 verlofuren;
 • variabele werktijden;
 • ondersteuning om fijn te werken (laptop, telefoon, vergoeding voor het inrichten van een thuiswerkplek);
 • een goede pensioenregeling bij het ABP.

Waar kom je te werken?

Werken bij Waterschap De Dommel is werken aan water. Een prachtig gebied in Midden-Brabant met overal water, in beken zoals Beerze, Dommel en Keersop. Dagelijks werken ruim 550 medewerkers met zorg aan schoon en voldoende water. We zijn toonaangevend in de watertransitie, met nadruk op integrale visievorming en planvoorbereiding in samenwerking met gebiedspartners. Onze inzet staat garant voor een duurzame en veerkrachtige wateromgeving, waar kwaliteit en samenwerking centraal staan.

De Dommel is een flexibele werkgever waar je zelf aan het roer staat voor een goede balans tussen werk en privé. Als je wilt werken aan persoonlijke ambities en je loopbaan, dan ondersteunt onze Brabant Aquademie je daarin. Persoonlijk leiderschap en ontwikkeling vinden we belangrijk. Onze kernwaarden zijn samenwerken, slagvaardig, deskundig en betrouwbaar. Herken jij jezelf in deze kernwaarden en ben je op zoek naar een informeel, resultaat- en klantgerichte werkomgeving? Dan nodigen we je graag uit voor een kennismaking!

Enthousiast? Reageer!

Spreekt de vacature je aan en herken je je in het profiel? Dan maken we graag kennis met je. Upload uiterlijk 15 augustus 2024 je cv en motivatie via de onderstaande button. Voel je vrij om voor je motivatie een vorm te gebruiken die bij je past.

Voor meer informatie over de functie kun contact opnemen met Marit Borst, Directeur Watersysteem 0411-618526. Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure dan kun je contact opnemen met Christine Wouters, HR-consultant, 06-28099571. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdag 21 augustus 2024. De tweede ronde sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandagochtend 26 augustus.

Ter informatie, Waterschap De Dommel vraagt bij indiensttreding om een verklaring omtrent gedrag (VOG).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!
 

Het formulier wordt geladen.