10 en 11 juni IVN Slootjesdagen

7 juni 2017 Wat leeft er allemaal in een sloot? Je komt het te weten tijdens de IVN Slootjesdagen op zaterdag 10 en zondag 11 juni. Kinderen van 4 tot 12 jaar ontdekken samen met hun (groot)ouders hoe bijzonder het leven is in een ‘doodgewone’ sloot. In Brabant staan er op circa 25 locaties IVN natuurgidsen voor je klaar die helpen om waterdiertjes te ontdekken. Meedoen? Kijk voor een activiteit bij jou in de buurt op www.ivn.nl/slootjesdagen.

Ontdek de schatten van de sloot

IVN en de Brabantse waterschappen vragen samen aandacht voor een goede waterkwaliteit

 

Tijdens de IVN Slootjesdagen worden kinderen begeleid door IVN Natuurgidsen echte Slootjesexperts! Zo kun je gaan vissen met een schepnetje, mini-beestjes onder een microscoop bestuderen en proefjes doen met water. Vergeet niet om je laarzen mee te nemen. Lekker op je blote voeten mag ook. De IVN Slootjesdagen in Brabant worden ondersteund door de Brabantse Waterschappen Aa en Maas, De Dommel, Brabantse Delta en Rivierenland.

Overzicht Slootjesdag-activiteiten

Wil je ook scharrelen langs de oevers van de sloot of een poel? Op www.ivn.nl/slootjesdagen vind je een overzicht van alle Slootjesdag-activiteiten in het hele land. Bestel hier meteen de IVN zoekkaart ‘Waterdiertjes’. Daar staan meer dan 35 waterdiertjes op die je zelf in de sloot kunt zoeken.

Over IVN

IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) wil kinderen de leukste natuurlessen van de hele wereld geven. Dat is nu leerzaam en leuk voor henzelf, en later van essentieel belang voor het behoud van onze natuur. Dus: laarzen aan en er-op-uit!

IVN is een landelijke organisatie die mensen op lokaal niveau bij de natuur betrekt. Lokaal organiseren bijna 25.000 ervaren IVN-vrijwilligers talloze excursies, cursussen, wandelingen, lezingen en andere natuur (belevings-) activiteiten door heel Nederland.