Water lekker belangrijk!

7 mei 2018 Waterschap De Dommel kijkt terug op een geslaagde editie van Zondag Waterdag. Zo’n 1500 bezoekers gaven gehoor aan het verzoek: kom, doe en beleef! Zondag Waterdag vond plaats op 6 mei op het Waterschapshuis en de rioolwaterzuivering in Boxtel. Met een boottocht over de Dommel en pendelbussen konden bezoekers beide locaties van het waterschap bezoeken.

Leerzame dag voor jong en oud

Nog voor de officiële starttijd om 10:00 uur liep het terrein rond het Waterschapshuis in Boxtel vol met bezoekers. Met een stempelkaart op zak begaven kinderen zich richting de informatiekraampjes. Eerst een waterproef doen bij Monitoring, dan waterdieren bekijken én langs de rattenvangers. “Wow, moet je kijken wat voor dieren er leven in de Dommel!”, werd meerdere keren enthousiast geroepen.

Ook voor volwassenen was Zondag Waterdag een leerzame dag. Bij de kraam van Schoolpleinen van de toekomst zijn de hele dag interessante gesprekken gevoerd over het creëren van een groener schoolplein. “Ik weet zeker dat op meerdere scholen in Boxtel en omgeving de schoolleiding vanmorgen is geconfronteerd met een papiertje waarop staat hoe ze subsidie kunnen krijgen om een schoolplein van de toekomst te kunnen maken”, zegt één van de standhouders.

 

Lancering Waterschijf van vijf

Watergraaf Peter Glas onthulde bij de start van Zondag Waterdag de Waterschijf van vijf. Hoe ga ik om met water in de tuin? Kan ik water besparen tijdens het wassen? Wat mag er wel en niet in het toilet? De waterschijf staat boordevol weetjes en tips om bewuster om te gaan met water. Een bijdrage leveren aan een duurzame leefomgeving is voor iedereen binnen handbereik.

Van vies naar schoon water

"Hoe doen ze dat dan, het vieze water weer schoonmaken?” Op de rioolwaterzuivering kregen bezoekers een rondleiding met bijbehorende uitleg. Daar werd ook het materieel van Waterschap De Dommel getoond. Maar al te graag stapten bezoekers in de tractoren, kranen en maaimachines om te ervaren hoe het is om te werken met z’n groot voertuig. Al met al een geslaagde dag, mede dankzij het stralende weer. Op naar de volgende editie.