Waterschap De Dommel organiseert opruimactie Rommel uit de Dommel

30 augustus 2018 Op 15 september 2018 is het World Cleanup Day. Waterschap De Dommel heeft zich als partner bij dit initiatief aangesloten en organiseert op deze dag de opruimactie Rommel uit de Dommel.

Waterschap De Dommel wil helpen het zwerfafval te verminderen. Zwerfafval vervuilt onze beken en sloten en bedreigt het waterleven. Op zaterdag 15 september doen wij daarom mee aan World Cleanup Day. Van 10:00 tot 13:00 uur is het waterschapshuis aan de Bosscheweg 56 in Boxtel geopend voor een opruimactie. Deelnemers kunnen bij de receptie een vuilniszak en een prikker ophalen en op deze manier meehelpen met het opruimen van zwerfafval rond de Dommel. Volle vuilniszakken kunnen weer ingeleverd worden bij de receptie.

Aanmelden

Aanmelden voor de opruimactie van Waterschap De Dommel kan via www.worldcleanupday.nl. Door de Litterati smartphone app te downloaden kunnen de locaties waar afval ligt van tevoren in kaart gebracht worden.

World Cleanup Day

World Cleanup Day is een wereldwijde opruimactie, waarbij ook in kaart gebracht wordt wat er aan afval op straat ligt. Cleanup Day Nederland is een initiatief van de Plastic Soup Foundation en Nudge.