Open dag in Hapert

15 oktober 2018 Op zondag 21 oktober 2018 van 10:00 tot 16:00 uur is onze jaarlijkse open dag. Kom naar de rioolwaterzuivering in Hapert voor een rondleiding over het terrein en zie hoe vies water weer schoon water wordt. De open dag sluit aan bij de landelijke Week van Ons Water.

Rondleiding rioolwaterzuivering

Tijdens een rondleiding over de rioolwaterzuivering in Hapert bekijk je hoe het vuile rioolwater stap voor stap weer schoon water wordt. Een knap staaltje techniek: dagelijks zuivert Waterschap De Dommel 150 miljoen liter afvalwater. In groepen van maximaal 25 personen nemen onze medewerkers je mee langs de verschillende punten. Ieder kwartier start een nieuwe rondleiding. Inschrijven voor een rondleiding kan bij de ontvangstkraam. Let op: om 15:00 uur start de laatste rondleiding.

Wandel door het nieuwe waterpark Groote Beerze

Zit de eerstvolgende rondleiding al vol en moet je even wachten? Gelukkig is er naast de rondleiding over het terrein nog meer te doen. Het naastgelegen heringerichte waterpark is een bijzonder stukje natuur. Het waterpark laat via een uniek systeem van vijvers, sloten, waterplanten en moerasbos zien hoe technisch schoon water weer levend water wordt, vóórdat het richting de beek gaat. Gezuiverd rioolwater is immers schoon, maar er zit nog geen ‘leven’ in. De wandelroute van in totaal twee kilometer is zowel voor volwassenen als kinderen erg interessant en uitdagend.

Overige wateractiviteiten

Bekijk de film over het zuiveren van afvalwater, waarin twee tieners op avontuurlijke wijze stranden op één van onze rioolwaterzuiveringen. Of geef een draai aan de Waterschijf van vijf en beantwoord de bijbehorende vraag. Bij drie goede vragen, ontvang je een leuke gadget!

Open dag rioolwaterzuivering

Zondag 21 oktober
10:00 - 16:00 uur
Rioolwaterzuivering Hapert
Castersedijk 25
5527 JR Hapert

Gratis toegang en kom op de fiets!