Actuele toestand droogte

24 september 2018 Het Water Kennis Centrum (WKC)-overzicht geeft actuele informatie over droogte en neerslag in het gebied van Waterschap De Dommel. Situatie: Aanhoudende droogte. De afgelopen 3 dagen is er 15-22 mm neerslag gevallen. De afvoeren zijn veelal toegenomen, maar blijven laag.
Neerslagtekort

Voor de komende week wordt er momenteel nauwelijks neerslag verwacht. De droogte blijft van kracht. Tijdelijk algeheel verbod is van kracht op het onttrekken van oppervlaktewater in het hele beheergebied van Waterschap De Dommel, met uitzondering van de Zandleij en Beneden Dommel. Het urenverbod is per 1 augustus niet meer van kracht. Daarmee mag ook overdag grondwater onttrokken worden voor het beregenen van sportvelden en graslanden.

Waterkwaliteit in stadswater

Er zijn diverse locaties waar de blauwalgen weer onder de norm zijn. De bordjes worden hier weer verwijderd. Er zijn nog 13 locaties waar blauwalgen boven de norm zijn aangetroffen. Gezien de hoge temperaturen van komende week blijven de waarschuwingen voor botulisme voorlopig nog van kracht. Kijk hier voor een actueel overzicht van alle blauwalglocaties in het gebied van Waterschap De Dommel.

Waterkwaliteit in zwemwater

Voor informatie over zwemwateren kijk op: www.zwemwater.nl of download de app.