De Dommel Gemeentedag 2018

2 oktober 2018 Nu de nieuwe colleges en gemeenteraden zijn geïnstalleerd, nodigt het bestuur van Waterschap De Dommel u graag uit op maandag 8 oktober 2018 om kennis te maken. Hoe gaan we de komende jaren kennis en ervaring delen en samenwerken om ons voor te bereiden op extreme regenbuien en langdurig aanhoudende droogte? Daarover willen we graag in gesprek met burgemeesters, wethouders en raadsleden in het Dommelgebied. Wij zijn verheugd dat bestuurders van veel gemeentes al hebben aangegeven aanwezig te zijn. Het bestuur van Waterschap De Dommel hoopt tijdens deze bijeenkomst ook met veel nieuwe raadsleden kennis te maken.

Programma

14:45u     Binnenkomst
15:00u     Ontvangst door dagvoorzitter Gerrit Hiemstra
15:10u     Welkomstwoord watergraaf Peter Glas
15:25u     Wethouder klimaat Jan van der Meer van gastgemeente Eindhoven
15:40u     Gerrit Hiemstra over klimaatverandering en het effect hiervan op onze regio/samenleving
16:10u     Interactief blok: hoe kunnen we samen onze regio klimaatbestendig maken
17:10u     Pauze met ruimte voor netwerken
17:40u     Samenvatting en conclusie door Gerrit Hiemstra en Peter Glas
18:00u     Dinerbuffet met ruimte voor netwerken
19:15u     Afsluiting

Locatie

Igluu Eindhoven
Lichttoren 32
5611 BJ Eindhoven

Openbaar vervoer

IGLUU Eindhoven is slecht 3 minuten lopen vanaf Eindhoven CS. Neem op het station de uitgang ´centrum´ en loop rechtsaf richting de Bijenkorf. Steek de Vestdijk over, loop voor de Bijenkorf langs over het 18 Septemberplein naar de kruising van de Mathildalaan en de Emmalaan. Steek de kruising over en je staat recht voor het Lichttoren gebouw (tegenover de Mediamarkt). De ingang bevindt zich 100 meter naar rechts, op nummer 32.

Parkeren

Als u met eigen vervoer komt, kunt u gebruikmaken van 2 parkeergarages: P1 Mathildelaan (voorzijde van IGLUU) en P1 Witte Dame aan de achterzijde. Op het aanmeldformulier kunt u aangeven of u gebruik wilt maken van een uitrijkaart. Deze uitrijkaart is voor beide parkeergarages.

Gerrit Hiemstra

Gerrit Hiemstra is als weerpresentator van het NOS Journaal één van Nederlands bekendste meteorologen. Daarnaast is Gerrit Hiemstra adviseur bij het weerbedrijf MeteoVista bv, dat hij in 1995 heeft opgericht. Klimaatverandering is een belangrijk thema tijdens de vele lezingen die hij in binnen- en buitenland geeft. Omdat het iets is waar we ons volgens hem serieus op voor moeten bereiden: ”Klimaatverandering is geen opinie, het is wetenschap”, luidt zijn boodschap.

Aanmelden

Aanmelden voor De Dommel Gemeentedag 2018 kan via het aanmeldformulier