Hoos & Hitte Contest 2019

17 januari 2019 Het programma Een Gezond Leisureklimaat (onderdeel van Het Midpoint House of Leisure) organiseert de Hoos & Hitte Contest 2019! Leisure-ondernemers, non-profit bedrijven en studenten: iedereen uit de regio Hart van Brabant mag tot 15 maart 2019 zijn plan insturen met ideeën om de strijd met klimaatverandering aan te gaan. Als het maar een link met leisure heeft. Doe mee en win één van de geldprijzen voor je eigen plan tegen klimaatverandering!

‘Recreatie-ondernemers willen best iets dóen tegen klimaatverandering, maar missen een moment of gelegenheid. Met de Hoos & Hitte Contest geven we die gelegenheid en helpen we mensen met het uitvoeren van hun plan,’ aldus Mario Jacobs, Tilburgse wethouder en voorzitter van Een Gezond Leisureklimaat (EGL).

 

Het plan moet bijdragen aan ten minste een van deze doelen:

Klimaatadaptatie

Wat kun je doen om je aan het nieuwe klimaat aan te passen? Bedenk een manier om hoosbuien en hitte op te vangen, te incasseren en nare gevolgen zoals extreme hitte of overstroming in het bedrijf of omgeving te voorkomen.

Klimaatmitigatie

Wat kun je doen om de verwachtte klimaatveranderingen te vertragen. Bedenk duurzame maatregelen zoals energiebesparing, het tegengaan van voedselverspilling, circulair ondernemen etc.

We zoeken specifiek naar kansen op het gebied van leisure. Zowel in de stad als op het platteland en in de natuur. Hierbij zijn we vooral op zoek naar hoe je hoos en hitte kunt ombuigen tot pluspunten of meerwaarde voor je recreatiebedrijf en je omgeving. Zoals (natuur)beleving, robuuste natuur die tegen een stootje kan, bewustwording bezoekers, educatie. Of in de zin van storytelling/marketing: doordat jij hoosbuien opvangt in een mooie poel komt nét dat ene bijzondere vogeltje bij jou uit de poel drinken. Vlak naast jouw terras kan dat zomaar een publiekstrekker worden.

Helga van Leur in de jury

12 april pitchen 5 genomineerden hun ideeën en bepaalt een jury de winnaars.  Deze jury bestaat uit Mario Jacobs, voorzitter Een Gezond Leisureklimaat en wethouder gemeente Tilburg, Kees Jan de Vet, dijkgraaf Waterschap Brabantse Delta, Sas Terpstra, programmamanager Water Provincie Noord-Brabant, Niels de Wildt, general manager Beekse Bergen en last but not least; Helga van Leur. Zij heeft als ambassadeur haar naam verbonden aan het programma Een Gezond Leisureklimaat.

De prijzen

Iedere genomineerde ontvangt in ieder geval € 1000,- als bijdrage om het plan uit te voeren. De jury bepaalt wie de 2 winnaars zijn: een voor het beste plan dat echt op korte termijn uitvoerbaar is en een voor het meest innovatieve plan. Beide winnaars krijgen € 5.000,-.

Het prijzengeld kunnen deelnemers besteden tot april 2020. Daarnaast krijgen hun plannen extra inzet van Een Gezond Leisureklimaat in de vorm van een of meerdere kernactiviteiten.

Meer informatie vind je op de website van House of Leisure:

Over de Hoos & Hitte Contest

Spelregels

Inschrijfformulier

Over Een Gezond Leisureklimaat (EGL)

Een Gezond Leisureklimaat is een programma dat recreatieondernemers in Hart van Brabant helpt bij het klimaatproof maken van hun bedrijf. Het programma is onderdeel van het Midpoint House of Leisure. Helga van Leur is ambassadeur van het programma.

Meer info vind je op de website.