(Kinder) excursie bij de Tongelreep op zaterdag 24 augustus!

2 juli 2019 Speciaal voor kinderen (ongeacht de leeftijd) in de omgeving van Valkenswaard, Heeze-Leende en Cranendonck organiseert Waterschap De Dommel in samenwerking met Dommel Visrecht een excursie op zaterdag 24 augustus van 10.00-12.00 uur bij de stuw Driebruggen aan de Zeelberg in Valkenswaard. Daarbij is te zien dat de Tongelreep een bijzondere beek is waar dieren en planten leven.

Van schepnet tot wandeling

Bij de stuw Driebruggen staat vanaf 09.30 uur een kopje koffie/thee klaar met iets lekkers en voor de kinderen een glaasje ranja. Ouders en kinderen kunnen vanaf 10 uur in groepen met een begeleider mee richting de Tongelreep voor meer uitleg over dieren en planten die bij en in de beek leven. Het schepnet gaat uiteraard mee om te vissen! Het is ook mogelijk om een grote wandeling van een circa 45 minuten te maken en meer te weten te komen over het project Tongelreep. Om 10.15 uur start een wandeling  waarbij Hans Koekoek van Waterschap De Dommel meer verteld over het project en het gebied. Bij veel interesse start er om 11.15 uur nog een rondleiding. Deze wandeling is zowel voor jong als oud.

Kom ook!

Zin om eens te vissen en om meer te weten te komen over de dieren en planten in en rondom De Tongelreep? Kom dan naar de excursie op 24 augustus a.s. Aanmelden kan door het sturen van een e-mail naar projecttongelreep@dommel.nl. Doe dit vóór 19 augustus. Geef daarbij aan met hoeveel personen u komt en of u wel of niet deel wilt nemen aan de wandeling. Indien er minder dan 20 aanmeldingen zijn, kunnen we de excursie niet door laten gaan. Dus meld u snel aan. Graag tot dan!