De keringen van de Reusel in Moergestel zijn toe aan een onderhoudsbeurt. Onderhoud is nodig om de keringen veilig te houden. Zo zorgt Waterschap De Dommel ervoor dat de keringen van goede kwaliteit blijven om bij hoog water wateroverlast te voorkomen. En kunnen inwoners uit Moergestel ook in het nieuwe jaar weer volop wandelen langs de Reusel.

Onderhoud heeft gevolgen voor wandelaars

Bij het onderhoud aan de keringen worden alle gaten en kuilen aangevuld met zand. Daarna zaaien we de keringen opnieuw in met gras. Om het nieuwe gras de kans te geven om te groeien, zetten we de keringen af met bouwhekken. De bouwhekken laten we staan tot het voorjaar van 2023. Het gras is dan genoeg gegroeid om er weer op te wandelen. Niet alle keringen worden meteen in december afgesloten. Zo blijft wandelen ook in de winter gewoon mogelijk.  

Planning

Het onderhoud aan de keringen start in de week van 5 december 2022. Pas in het voorjaar van 2023 is het werk helemaal klaar. Het weer bepaalt wanneer er waar gewerkt wordt. Als de keringen erg nat zijn, is onderhoud niet mogelijk. Daarom kunnen we niet precies zeggen wanneer een kering wordt afgesloten. Aannemer Jan van den Boomen B.V. voert het onderhoud uit.