Roel van Gurp leidt bij Waterschap De Dommel de besprekingen voor een nieuw bestuursprogramma. Van Gurp is directeur/bestuurder bij wooncorporatie Casade en hij is lid van de Eerste Kamer. Deze week start hij met gesprekken met de elf fracties. De fracties brengen hierin hun belangrijke punten voor de komende vier jaar naar voren.

Op 23 maart is de definitieve uitslag van de verkiezingen voor het bestuur van het waterschap bekendgemaakt. Het algemeen bestuur telt 30 leden verdeeld over 11 fracties. De inwoners konden stemmen voor 26 leden. Zij kozen kandidaten van negen partijen: Water Natuurlijk, BBB, VVD, Partij van de Arbeid, Partij voor de Dieren, CDA, AWP voor water, klimaat en natuur, 50PLUS, en Werken aan Water. Van de overige 4 zetels zijn er 2 voor natuurterreinen en 2 voor agrariërs. Zij zijn aangewezen door hun belangenverenigingen.

Verkenner en formateur

Roel van Gurp is een ervaren bestuurder. In zijn huidige rol bij Casade en de Eerste Kamer en daarvoor als wethouder van de gemeente Tilburg. Van Gurp was eerder formateur van de gemeentebesturen van Eindhoven, Loon op Zand, Oisterwijk, Utrecht, Vlaardingen en Wageningen. Van Gurp: “Ruim 20 jaar geleden was ik lid van het algemeen bestuur van Waterschap De Dommel. Mooi om weer even bij het waterschap betrokken te zijn. Ik ben blij met het vertrouwen van de elf fracties en kijk er naar uit om dit proces te begeleiden.”