Op zaterdag 19 september is het World Cleanup Day. Op veel plekken ter wereld wordt op deze dag zoveel mogelijk zwerfafval opgeruimd. Ook Waterschap De Dommel wil helpen het zwerfafval te verminderen. Zwerfafval vervuilt onze beken en sloten en bedreigt het waterleven. 

Daarom halen wij op 19 september zoveel mogelijk rommel uit de Dommel. Dit doen we vanaf de kant én vanaf het water. Zo zorgen we ervoor dat er in de Dommel in Boxtel geen zwerfafval meer te vinden is. Help jij ook mee?

Om 9:15 uur verzamelen de wandelaars op het Waterschapshuis aan de Bosscheweg in Boxtel. De kanoërs worden om 9:00 uur verwacht bij Kanovereniging de Pagaai aan de Voetboog in Boxtel. De opruimactie start om 9:30 uur en duurt tot 12:00 uur. De wandelaars volgen net als de kanoërs de route van Rondje Boxtel. Voor vuilniszakken en prikkers wordt gezorgd.

Tijdens het opruimen houden we ons aan de richtlijnen van het RIVM om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. In verband met drukte langs de kant en op het water kunnen maximaal 30 wandelaars deelnemen en varen we met maximaal 6 kano’s (2 personen per kano).

Wil jij zeker zijn van een plekje? Meld je dan snel aan via communicatie@dommel.nl. Geef bij het aanmelden aan met hoeveel personen je komt en of je wil wandelen of kanoën.