Boxtel   |   36 uren per week

Direct solliciteren

Wat ga je doen?

Een van de belangrijkste taken is natuurlijk de rol van schatkistverdeler. Iedereen wil namelijk graag op tijd zijn/haar salaris binnen hebben en als Salarisadministrateur ben jij o.a. verantwoordelijk voor het financieel afwikkelen van de salarissen. Wil jij jouw collega’s elke maand opnieuw weer blij maken? Reageer dan snel op deze verantwoordelijke functie!

Als salarisbaas zorg jij ervoor dat de loonadministratie van onze twee waterschappen helemaal tiptop in orde is en blijft. Zo houden we alles netjes en kunnen we efficiënt en duidelijk werken. Beide waterschappen streven naar zoveel mogelijk eenduidigheid maar onderlinge verschillen zijn mogelijk. Samen met de financiële afdeling regel jij de begroting voor ons personeel. Elke maand houd je de uitgaven in de gaten en aan het einde van het jaar leg je uit waarom er eventuele verschillen zijn. Je staat natuurlijk ook altijd klaar om je collega's te helpen en te adviseren als ze iets niet begrijpen.
De belangrijke werkzaamheden als Salarisadministrateur zijn:

 • verwerken en implementeren cao en wettelijke voorschriften in de personeels- en salarisadministratie; 
 • verwerken en controleren van salarismutaties waaronder betalingen aan derden en declaraties;
 • financieel afwikkelen van de salarissen o.a. tijdig aanleveren van betaalbestanden en journaalposten aan financiën;
 • aanleveren van gegevens en beantwoorden van vragen t.b.v. de accountantscontrole;
 • leveren van een bijdrage aan de fiscale werkgroep t.b.v. Horizontaal Toezicht;
 • bouwen van rapportages en inzichtelijk maken van HR data ten bate van controles en beleid;
 • beantwoorden van complexe vragen op het gebied van wet- en regelgeving, de cao Werken voor Waterschappen en rechtspositie Politieke ambtsdragers.
   

Dit ben jij 

Jij bent helemaal in je element als het gaat om cijfers en financiën. Jij houdt je graag bezig met rapportages en functioneel beheer en krijgt energie van het werken met verschillende organisatieculturen. Het is belangrijk dat je stevig in je schoenen staat en dat je een brede kennis hebt van administratieve processen en procedures. Daarnaast ben je flexibel en ben je in staat om de stijl van communiceren aan te passen aan de situatie. Ook lijkt het je leuk om een rol te spelen in onze calamiteitenorganisatie.

 • je beschikt over een relevante en afgeronde opleiding op hbo-niveau en beschikt over voldoende werkervaring in een vergelijkbare functie. In het bezit van PDL en/of VPS is een pré;
 • gevorderde kennis in Excel is een pré;
 • affiniteit met financiën, rapportages en functioneel beheer.

Dit bieden wij jou!

Een salaris van minimaal € 3.736,-  en maximaal € 5.092,- per maand bij een werkweek van 36 uur (functieschaal 10, peildatum 1-7-2023), afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast bieden we je:

 • een individueel keuzebudget van 21% van je bruto salaris bij een werkweek van 36 uur waarmee je onder andere extra verlofdagen of je salaris mee aan kan vullen (minimaal € 785,- en maximaal € 1.069 bruto per maand);
 • daarnaast profiteer je van een uitgebreid pakket aan voordelen, met onder andere;
 • een ruim opleidingsbudget dat je kunt inzetten voor je persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit, en de Brabant Aquademie waar je alles kunt leren over water;
 • 144 verlofuren;
 • variabele werktijden;
 • ondersteuning om fijn thuis te werken (laptop, telefoon, computerscherm, vergoeding voor het inrichten van een thuiswerkplek;
een goede pensioenregeling bij het ABP.

Waar kom je te werken?

Werken bij een waterschap betekent werken met water. Dat water wordt steeds belangrijker voor nu en morgen. Het vraagt om kennis, ambitie en innovatief vermogen om de kwaliteit en de veiligheid van het water te waarborgen en duurzame oplossingen te ontwikkelen. In het zuiden en oosten van Brabant zorgen Waterschap Aa en Maas en Waterschap De Dommel voor veilig, voldoende, schoon, mooi en natuurlijk water. Wij zijn ambitieuze organisaties die het maatschappelijk belang optimaal willen dienen. We leveren dagelijks een hoog niveau van betrouwbaarheid en staan tegelijkertijd, met het oog op de toekomst, steeds weer voor nieuwe uitdagingen. Je komt in dienst bij de HRM afdeling van Waterschap de Dommel. Het team salarisadministratie (PSA) bestaat uit een functioneel beheerder en twee (senior) salarisadministrateurs. Je vervult de werkzaamheden voor zowel Waterschap Aa en Maas als Waterschap de Dommel.  Je werkt daarbij nauw samen met collega’s van HR en financiën.

Enthousiast? Reageer!

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Mari Strik, manager HRM via telefoonnummer 0411-618220.

Deze vacature wordt ook gepresenteerd op de Banenmarkt van 8 juni a.s. Je bent daar van harte welkom! Je krijgt er informatie over de vacature, kunt er kennismaken met ons en wij leren jóu graag beter kennen. Op de markt krijg je de gelegenheid te speeddaten. Daarnaast kun je ontdekken hoe jij, jouw talent kunt inzetten voor onze organisatie.
Een aanmeldingsformulier voor de Banenmarkt vind je op onze site, www.dommel.nl/banenmarkt. Aanmelden is niet verplicht, wel handig voor ons! Breng in ieder geval je C.V. mee, voorzien van een recente foto.
 
Kom je niet naar de Banenmarkt maar heb je wel belangstelling voor de vacature, solliciteer dan uiterlijk 8 juni 2023 via onderstaande button. Vragen over de sollicitatieprocedure of de Banenmarkt kun je stellen aan Joyce van de Wijgert via 0411-618273.Deze vacature wordt zowel intern als extern opengesteld.
 

Het formulier wordt geladen.