Noord-Brabant   |   36 uur per week

Direct solliciteren

Wat ga je doen?

De droogteproblematiek in Brabant schreeuwt om een transitie. Deze watertransitie ga jij mee vorm geven. Binnenkort wordt het nieuwe Bestuursconvenant Grondwater getekend. Daar ga je uitvoering aan geven door praktisch grondwaterbeleid te maken. Het gaat dan om het evalueren van het bestaande beleid, het vernieuwen en ontwikkelen van beregeningsbeleid, het drainagebeleid en het grondwaterbeleid in de stad. Ook verzorg je namens de Brabantse waterschappen het inventariseren van de kleine onttrekkingen. Je bent een spin in het web in het Brabantse grondwaterspeelveld.

Je gaat werken bij het team Strategie, Beleid & Innovatie Watersysteem en beweeg je van daaruit door de organisatie en het netwerk daarbuiten. Ook ben je sparringpartner van de grondwaterhydrologen en werk je actief samen met de mensen van processen zoals vergunning, monitoring. beheer, juridische zaken, informatievoorziening en communicatie. Daarnaast werk je samen met adviesbureaus en natuurlijk met al onze grondwaterpartners.

Dit ben jij

Je bent activerend en hebt een hoe-kan-het-wel mentaliteit. Je bent ondernemend en werkt met lef aan water. Jij durft midden in de vuurlinie van alle (grondwater)belangen te staan.
Je begrijpt hoe het grondwatersysteem werkt en hebt stevige inhoudelijke kennis van het grondwaterdossier. Daarbij begrijp jij hoe het buiten werkt in het veld én met je politiek-bestuurlijke sensitiviteit en organisatiegevoel snap je ook hoe het binnen werkt. Ook heb je oog voor data en automatiseringskansen.
Je werkt zelfstandig, kunt goed samenwerken en bent sterk in sociaal contact. Schrijven van beleidstukken gaat je goed af. Je pakt makkelijk de rol van projectleider in bijvoorbeeld het aansturen van een onderzoek of een inventarisatie. Je bent voortdurend coördinerend en verbindend bezig en ook sturend als dat nodig is.

Verder heb je:

 • Een afgeronde HBO of WO opleiding, bij voorkeur richting geohydrologie en (drink)waterbeheer.
 • Minimaal 3 tot 5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie.
 • Rijbewijs B.
Vanwege de inhoud van deze functie en de spilfunctie die je daarmee inneemt binnen het team vinden wij je persoonlijkheid net zo belangrijk als je deskundigheid.

Dit bieden wij jou!

Een salaris van minimaal € 53506,- en maximaal € 74705,- per jaar bij een werkweek van 36 uur (functieschaal 11), afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast profiteer je van een uitgebreid pakket aan voordelen, met onder andere:

 • Een ruim opleidingsbudget dat je kunt inzetten voor je persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit, en de Brabant Aquademie met een breed aanbod aan opleidingen;
 • 144 verlofuren en een individueel keuzebudget waarmee je onder andere extra verlofdagen kunt kopen;
 • Variabele werktijden;
 • Ondersteuning om fijn thuis te werken (laptop, telefoon, vergoeding voor het inrichten van een thuiswerkplek)
 • Korting op de zorgverzekering voor jou en je gezin;
 • Een goede pensioenregeling bij het ABP.
 • Het betreft in eerste instantie een functie voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband voor 32 tot 36 uur per week.

Waar kom je te werken?

Welkom bij Waterschap De Dommel, dé waterpartner in Midden-Brabant! Samen met je collega's zorg je voor droge voeten, voldoende water en schoon water. Bij ons draag je actief bij aan een gezonde, mooie, veilige, natuurlijke en duurzame leefomgeving, waarin mensen graag wonen, werken, recreëren en ondernemen. En zo’n inspirerende omgeving, die bieden we jou ook graag. Daarom kun je rekenen op veel ruimte voor ontwikkeling en ondernemerszin. Jouw vrijheid, persoonlijk leiderschap, mobiliteit en autonomie vinden we heel belangrijk.
 

Enthousiast? Reageer!

Spreekt de vacature je aan en herken je je in het profiel? Dan maken we graag kennis met je. Upload uiterlijk 22 augustus 2021 je cv en motivatie.

Voor meer info over de functie kun je terecht bij Joost van der Cruijsen (manager Beleid en innovatie watersysteem, 0411-618424). Miriam van der Linden (personeelsconsulent, 0411-618598) kan je alles vertellen over de procedure.

Goed om te weten:

 • De eerste gesprekken vinden plaats op donderdag 2 september in de ochtend. Eventuele tweede gesprekken plannen we op woensdag 8 september in de ochtend.
 • Bij een aanstelling vragen we om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Solliciteer op deze vacature