Noord-Brabant   |   36 uur per week

Direct solliciteren

Wat ga je doen?

Onze leefomgeving staat onder druk. Denk aan klimaatverandering, de stikstofproblematiek, de intensivering van gebruik van de openbare ruimte, een toenemend gebruik van (grond)water en de afname van biodiversiteit. Zowel de landbouw, de natuur als het bebouwde gebied hebben de afgelopen jaren veel hinder ondervonden van deze ontwikkelingen. Dat is een situatie die ongewenst is. De ambities heeft Waterschap de Dommel verwoord in een nieuw waterbeheerplan “Water als basis voor een toekomstbestendige leefomgeving”.  Meer dan voorheen brengen we een focus aan in onze aanpak. We gaan daarbij:

  • van beekdalgericht naar gebiedsgericht:
    onze aandacht gaat naast het beekdal ook uit naar de flanken, de hoge zandruggen en bebouwd gebied.
  • van sectoraal naar integraal:
    samen met overheden en gebiedspartners maken we keuzes over meerdere opgaven in een gebied.
  • van water afvoeren naar elke druppel telt:
    maximaal water conserveren, minder grondwater gebruiken en slimmer sturen. Je zet de inhoudelijke uitgangspunten van de watertransitie om in concrete uitvoeringsplannen in minimaal 2 gebieden. Je verwoordt je visie op én aanpak van de watertransitie in begrijpelijke taal voor alle stakeholders (in/extern). Als boegbeeld stel je je eigen team samen (in/extern), werkt planmatig en bent helder in verwachtingen. Je laat je team een inhoudelijke gebiedsvisie opstellen van ‘druppel tot beekdal’. Met wat ‘goed is voor water’ ga je het draagvlak in het gebied organiseren en anticipeert hierbij op de kaders vanuit de Omgevingswet. Jij bent eindverantwoordelijk voor het planproces. Je begrijpt dat aan het begin gemaakte keuzes het grootste effect hebben op het eindresultaat.


 

Dit ben jij

Je bent een doener. Je hebt een aantoonbare en sterke affiniteit met de technische achtergronden van het watersysteembeheer. Je bent een doortastende en ervaren projectleider die het uitdagend vindt om te werken aan grootschalige projecten, waarbij veel interactie is met meerdere partijen buiten het waterschap zoals gemeenten en direct belanghebbenden. Je beschikt over HBO+/Academisch werk- en denkniveau en hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring. Je hebt besef van ambtelijke en bestuurlijke verhoudingen. Ervaring met IPM en kennis van hydrologie is een pré. 
Leren is je tweede natuur. Je hebt een duidelijk beeld van welke kennis en vaardigheden je verder wil ontwikkelen.
Je bent een teamspeler, initiatiefrijk, overtuigend, zakelijk, analytisch en sterk in plannen en organiseren.
 

Dit bieden wij jou!

De Dommel is een flexibele werkgever waar je zelf aan het roer staat voor een goede balans tussen werk en privé. Als je wilt werken aan persoonlijke ambities en je loopbaan dan ondersteunt onze Brabantaquademie je daarin. Persoonlijk leiderschap en ontwikkeling vinden we belangrijk. Onze kernwaarden zijn  samenwerken, klantgericht, deskundig en betrouwbaar. Spreekt een werkomgeving je aan die informeel, resultaat- en klantgericht is én waar verantwoordelijkheden laag liggen, dan is deze functie wat je zoekt.

Het salaris voor bedraagt minimaal € 3685,-  en maximaal € 5145,- bruto per maand (functieschaal 11) afhankelijk van je opleiding en ervaring, bij een 36-urige werkweek. De aanstellingsvoorwaarden bepalen we samen. Wij bieden je een uitgebreid pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder een individueel keuzebudget (IKB) waarmee je bijvoorbeeld extra verlof kunt kopen of sparen, opleidingskosten kunt betalen of gewoon je salaris kunt aanvullen. Waterschap De Dommel vraagt bij een aanstelling een verklaring omtrent gedrag (VOG).

 

Waar kom je te werken?

Welkom bij Waterschap De Dommel, dé waterpartner in Midden-Brabant! Samen met je collega's zorg je voor droge voeten, voldoende water en schoon water. Bij ons draag je actief bij aan een gezonde, mooie, veilige, natuurlijke en duurzame leefomgeving, waarin mensen graag wonen, werken, recreëren en ondernemen. En zo’n inspirerende omgeving, die bieden we jou ook graag. Daarom kun je rekenen op veel ruimte voor ontwikkeling en ondernemerszin. Jouw vrijheid, persoonlijk leiderschap, mobiliteit en autonomie vinden we heel belangrijk.
 

Enthousiast? Reageer!

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Jarno de Jonge, procesmanager Realisatie watersysteem, telefoonnummer 0411-618639. Solliciteer via onderstaande button. Vragen over de sollicitatieprocedure kun je stellen aan Ilse Matheeuwsen, Personeelsconsulent, 0411-618201.

Spreekt de vacature je aan en herken je je in het profiel? Dan maken we graag kennis met je. Upload uiterlijk voor 21 juni 2021  je cv en motivatie.
 
Deze vacature wordt intern als extern opengesteld.

Solliciteer op deze vacature