Boxtel   |   36 uren per week

Direct solliciteren

Wat ga je doen?

Ingewikkelde vergunningaanvragen voor water? Jij bijt je erin vast en begeleid aanvragers vanaf het eerste contact tot en met de ondertekening (en bij eventuele bezwaar- en beroepsprocedures). Daarnaast geef je voorlichting over het wettelijke beleidskader rondom waterkwaliteit en waterkwantiteit. En naast het adviseren van gemeenten, provincies en Omgevingsdiensten over vergunningen en voorschriften, help je ook intern jouw collega's en draag je bij aan de professionalisering van het proces. Kortom, jij zorgt ervoor dat de aanvragers de vergunning krijgen die ze nodig hebben en je beschermt de belangen van het water door contact te houden met de omgeving.
De belangrijkste werkzaamheden als Senior Vergunningverlener:

 • je bent verantwoordelijk voor het afhandelen van adviesvragen over indirecte lozingen;
 • je handelt waterkwaliteitsvergunningen zelfstandig af en draagt bij aan een actueel vergunningenbestand;
 • je handelt Keurwatervergunningen zelfstandig af;
 • je beoordeelt MRA’s (Milieu Risico Analyses) en VR’s (VeiligheidsRapportages);
 • je beoordeelt meldingen Besluit bodemkwaliteit;
 • je beantwoordt vragen van onze in- en externe klanten;
 • intern heb je overleg met collega’s om tot integrale afweging te komen bij het opstellen van vergunningen;
 • je draagt bij aan de verdere ontwikkeling van het proces Vergunningen. Denk hierbij aan de voorbereidingen op de inwerkingtreding van de Omgevingswet op 1-1-2024.

Dit ben jij 

Jij bent goed op de hoogte van wat er allemaal om je heen gebeurt. Jij bent namelijk omgevingsbewust. Je denkt vooruit en je werkt heel nauwkeurig en georganiseerd. Je kan snel knopen doorhakken en geeft goede heldere adviezen omdat je echt goed luistert naar wat de klant wil en je kunt je goed inleven in de situatie. Zelfs als het moeilijk wordt, weet jij toch altijd tot een duidelijke beslissing te komen. Het volgen van alle ontwikkelingen en deze toepassen in je werk, is voor jou iets wat vanzelfsprekend is. Je voelt je thuis in een zelfstandige functie met veel externe en interne contacten zoals omgevingsdiensten, gemeenten en de provincie. Je weet een groot netwerk op te bouwen om kennis en informatie uit te wisselen en om samen te werken.

 • je beschikt over HBO of WO werk- en denkniveau in de richting van Chemische Technologie, Milieu- of waterstaatsrecht, Milieukunde, Watermanagement of Technische Bestuurskunde  en/of hebt al enige jaren ervaring binnen het vakgebied van vergunningverlening, milieu en waterkwaliteit;
 • ook heb je kennis van de Waterwet, Wabo, activiteitenbesluit, besluit bodemkwaliteit, keur en de toekomstige Omgevingswet;
 • daarnaast ben je voor 30-36 uur per week beschikbaar.

Dit bieden wij jou!

Een salaris van minimaal € 3.736,- en maximaal € 5.092,- per maand op basis van een werkweek van 36 uur (functieschaal 10, peildatum 1/7/2023), afhankelijk van competenties en ervaring. Daarnaast profiteer je van een uitgebreid pakket aan voordelen, met onder andere:

 • Een ruim opleidingsbudget dat je kunt inzetten voor je persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit, en de Brabant Aquademie waar je alles kunt leren over water;
 • 144 verlofuren en een individueel keuzebudget van 21% van je bruto salaris bij een werkweek van 36 uur waarmee je onder andere extra verlofdagen of je salaris mee aan kan vullen (minimaal € 785,- en maximaal € 1.070,-);
 • variabele werktijden;
 • ondersteuning om fijn thuis te werken (laptop, telefoon, computerscherm, vergoeding voor het inrichten van een thuiswerkplek);
 • een goede pensioenregeling bij het ABP.

Waar kom je te werken?

Waterschap De Dommel is dé waterpartner in Midden-Brabant. Samen met anderen werken we aan droge voeten, voldoende water en schoon water. We dragen actief bij aan een gezonde, mooie, veilige, natuurlijke en duurzame leefomgeving. Een leefomgeving waarin mensen graag wonen, werken en recreëren met goede condities voor ondernemers.
Wij zijn een moderne functionele overheid, steeds met oog voor wat de samenleving van ons vraagt. Onze aanpak is ondernemend, innovatief en van hoge kwaliteit. We realiseren onze doelen tegen zo laag mogelijke maatschappelijke kosten, met een optimale balans tussen mens, omgeving en economie.

Enthousiast? Reageer!

Spreekt de vacature je aan en herken je je in het profiel? Dan maken we graag kennis met je. Upload uiterlijk 3 oktober 2023  je cv en motivatie. Voel je vrij om voor je motivatie een vorm te gebruiken die bij je past.
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Edwin Verhees, Manager vergunningen en grondzaken 0411-661073. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure, dan kun je contact opnemen met Miriam van der Linden, Personeelsconsulent, 0411-618598.

Ter informatie, Waterschap De Dommel vraagt bij indiensttreding om een verklaring omtrent gedrag (VOG)

Het formulier wordt geladen.