Noord-Brabant   |   36 uur per week

Direct solliciteren

Wat ga je doen?

Digitale transformatie gaat de komende jaren grote impact hebben op ons waterschapswerk. We staan als Waterschap voor de uitdagende opgave om alle beschikbare informatie nog slimmer in te zetten zodat we optimaal kunnen werken aan onze doelen; droge voeten, voldoende water en schoon water. We willen continu kunnen meebewegen op digitale ontwikkelingen en big data inzetten voor betere analyses, slimme oplossingen voor waterbeheer en betere en snellere besluitvorming. Daar hebben we data voor nodig die betrouwbaar, actueel en toegankelijk is. Hiervoor zijn we op zoek naar een
 
Specialist Datakwaliteit          
36 uur
 
Je bent binnen De Dommel het 1e aanspreekpunt als het gaat over datakwaliteit. Je bent verantwoordelijk voor het ontwerp en de implementatie van het Data-kwaliteitsraamwerk en het borgen van Data lifecycle management binnen de organisatie. Dit doe je in nauwe samenwerking met je collega’s maar in het bijzonder met de Enterprise Architect, de Informatie Architect en de databeheerders. Daarbij verricht je o.a. de volgende taken.

  • Je levert een bijdrage aan het opstellen van de Data missie, -visie en -strategie om de data management activiteiten richting te geven. Samen met de manager Datamanagement toets je jaarlijks of de missie, visie en strategie nog valide zijn of bijgesteld moeten worden.
  • Je organiseert het data gesprek met managers om van hen te horen wat de wensen t.a.v. de kwaliteit van data zijn en om prioriteiten af te stemmen
  • In samenspraak met verschillende stakeholders voer je metingen en audits uit om te bepalen wat de kwaliteit is van onze data, maar ook hoe goed onze dataprocessen lopen. Daarnaast signaleer je knelpunten en vraagstukken uit de dagelijkse praktijk.
  • Op basis van de input die je krijgt uit metingen en gesprekken met stakeholders stel je vast wat de doelstellingen voor een volgend jaar moeten zijn en op welke onderwerpen moet worden ingezet. Dit leg je vast in een Data jaarplan. Je stuurt op de uitvoering hiervan en rapporteert over de vorderingen die we maken.
  • Je beschrijft de rollen en verantwoordelijkheden met betrekking tot data management en zorgt ervoor dat hiernaar gehandeld wordt.
  • Je houdt ontwikkelingen/innovaties bij op het gebied van datakwaliteit.
  • Je zorgt ervoor dat het belang van data(beheer) onder de aandacht blijft van onze collega’s.
     

Dit ben jij

Je hebt een afgeronde opleiding Informatiemanagement, bedrijfskunde of vergelijkbare opleiding op HBO- of academisch niveau. Je hebt aantoonbare affiniteit met data en/of kennis van (complexe) dataprocessen,- diensten en –systemen. Kennis van ArCGIS, PowerBI en Ultimo is een pré.
Je bent graag de spin in het web en vindt het leuk om te werken op het snijvlak van bedrijfsvoering en IT. Door jouw kundigheid en goed ontwikkelde sociale vaardigheden creëer je snel draagvlak voor jouw ideeën en voorstellen. Als het even tegenzit ben je standvastig maar niet star. Daarnaast heb je een helicopterview, zodat je overzicht kunt houden en op het juiste moment met de juiste zaken bezig bent. Tot slot weet jij als geen ander dat jouw klanten de sleutel zijn tot jouw succes en je handelt hier ook naar in de praktijk. Dit doe je door goed te luisteren, de vraag achter de vraag te achterhalen en de juiste informatie te geven over de (on)mogelijkheden. Je zegt wat je doet en doet wat je zegt.
 

Dit bieden wij jou!

Je krijgt bij ons de kans om actief bij te dragen aan een gezonde, mooie, veilige, natuurlijke en duurzame leefomgeving. Een omgeving waarin mensen graag wonen, werken, recreëren en ondernemen. Daarvoor bieden we je een salaris dat, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal
€ 5.145 bruto per maand (functieschaal 11) bedraagt bij een 36-urige werkweek. Verder kennen we een uitgebreid pakket uitstekende arbeidsvoorwaarden waaronder een individueel keuzebudget (IKB) van 21% van je jaarsalaris waarmee je bijvoorbeeld extra verlof kunt kopen of sparen, opleidingskosten kunt betalen of gewoon je salaris kunt aanvullen. Daarnaast kun je erop rekenen dat we je niet alleen volop de ruimte bieden maar je ook actief zullen stimuleren om je verder te ontwikkelen. Jouw vrijheid, persoonlijk leiderschap, mobiliteit en autonomie vinden we heel belangrijk.
 

Waar kom je te werken?

Enthousiast? Reageer!

Spreekt de vacature je aan en herken je je in het profiel? Dan maken we graag kennis met je. Upload uiterlijk 23 september 2021 je cv en motivatie. Werknemers die in dienst treden, vragen we om een verklaring omtrent gedrag (VOG)

Voor meer info over de functie kun je terecht bij Saskia Leijdens (Manager Datamanagement) 06-15878131. Als je meer wilt weten over de procedure kun je contact opnemen met Christine Wouters (personeelsconsulent) 06-28099571. De eerste gesprekken vinden plaats op donderdag ochtend 7 oktober a.s.

Solliciteer op deze vacature