Waterschap De Dommel gaat het beekdal opnieuw inrichten. Dit doen we om de natuur in en rond het water te verbeteren. Ten oosten van het Leenderbos, tussen de Riesten en de Gastelsche Heide, ligt het beekdal van de Oude Strijper Aa. Rond deze 'natte natuurparel' dreigen stukken bos en vennen te verdrogen. Ook staat kwetsbare natuur onder druk. Bijzondere planten en diersoorten in het van oorsprong moeras- en vennengebied zijn (bijna) verdwenen.

Daarmee nemen we meteen de maatregelen die nodig zijn vanuit het voormalig Programma Aanpak Stikstof. Dit doen we samen met provincie en andere partners. Het werk moet in 2021 klaar zijn.

De (onder)waterwereld van de Oude Strijper Aa

De verborgen wereld langs en onder de waterspiegel van de Oude Strijper Aa is adembenemend mooi. De komende jaren wordt het nog mooier. Bijzondere planten en diersoorten in het van oorsprong moeras- en vennengebied zijn (bijna) verdwenen. Daarom gaan we het beekdal opnieuw inrichten, zodat de natuur in en rond het water verbetert. Daarmee nemen we meteen de maatregelen die nodig zijn vanuit Aanpak Stikstof. Benieuwd naar alle werkzaamheden die we de komende jaren in dit mooie gebied gaan uitvoeren? Bekijk dan de video.