Op 30 augustus starten Van den Heuvel aannemingsbedrijf B.V. en Waterschap De Dommel met het vervangen van de rioolpersleiding tussen rioolgemaal Vught (Kampdijklaan 80a) en het Drongelens Kanaal. De persleiding is verouderd en vervanging is nodig.

Werkzaamheden

Volgende week starten we met de werkzaamheden om de persleiding te vervangen. Hierbij wordt het pad langs het Drongelens Kanaal en over de Kampdijk gesloten voor voetgangers en fietsers. Zij worden omgeleid via verkeersborden.
 
Na de voorbereidingen, maken we een tijdelijke bypass tussen de leiding onder het kanaal en het rioolgemaal Vught. Op een ‘omkoppeldag’ onderbreken we de bestaande leiding met een speciaal inbouwdeel en verbinden we deze aan de noodleiding. Dit doen we om de afvoer van het vuilwater van gemeente Vught door te laten stromen, dit gaat namelijk via de persleiding langs dit gemaal.


Afronding

Na deze periode wordt de dijk stap voor stap opengebroken en in delen verwijderen we de oude leiding. De nieuwe persleiding plaatsen we daarna. Volgens de planning is na 1 oktober de Kampdijk weer bereikbaar en is er geen omleiding meer.