In onze berichten over de Tongelreep spreken wij vaak over de verschillende fases van het werk. Zo gaan we in fase 2b het grotere (grond)werk in het zuidelijk deel tot aan de Achelse Kluis uitvoeren. Denk aan bijvoorbeeld de beek meer te laten kronkelen. Bij de Achelse Kluis komt de Tongelreep Nederland binnen. In België heet de beek ‘Warmbeek’. Ook in België is men bezig met beekherstelmaatregelen. We vertellen u graag meer over wat we gaan doen in het gebied tijdens een wandeling op woensdagmiddag 4 mei 2022.

De wandeling start vanuit St. Benedictusabdij De Achelse Kluis als vertrekpunt. Vanuit daar gaan we met verschillende begeleiders het gebied in en krijgt u een beeld van het projectgebied, de werkzaamheden die er op dat moment plaatsvinden en die de komende periode nog gaan plaatsvinden. Het adres van de abdij is:    

De Kluis 1
3930 Hamont-Achel

Er is voldoende parkeergelegenheid rondom het domein van de Abdij.

Aanmelden

Wandelt u mee? Meldt u dan aan voor vrijdag 29 april a.s. We willen de groepen niet te groot maken (maximaal 15 personen). U kunt daarom kiezen uit twee tijdstippen: start om 13.15 uur óf om 15.00 uur. De wandeling is circa 3 kilometer en duurt ongeveer 1 uur.     

Aanmelden kan eenvoudig door een e-mail te sturen naar projecttongelreep@dommel.nl. Belangrijk is dat u daarin aangeeft op welk tijdstip u wilt komen en met hoeveel personen. Vermeldt ook uw naam en eventueel uw telefoonnummer.

Inschrijven gaat op volgorde van aanmelding. Mocht een tijdstip vol zitten, dan ontvangt u van ons een e-mail waarop we een ander tijdstip zullen voorstellen. U ontvangt van ons na aanmelding een bevestiging met de laatste informatie en geven aan waar het startpunt is.

Trek enkele lagen kleding en uw wandelschoenen aan en we zien u graag woensdag 4 mei!