Word een Waterbaas

Bewuster omgaan met water is goed voor het milieu en je portemonnee

Wil je bijdragen aan voldoende en schoon water? Dat is makkelijker dan je denkt! Met kleine aanpassingen in en om huis kun je al veel bereiken.

✅  Gebruik minder plastic
✅  Bespaar op water
✅  Voorkom verstoppingen in je afvoer

Richt net als bewoners van de Lindehoeve je tuin waterbewust in!


Bekijk hoe

Al veel mensen in Midden-Brabant gingen je voor 👍

Foto van Jacques van der Borght

Waterschijf van vijf

Een handige manier om een Waterbaas te worden is door de Waterschijf van vijf te gebruiken. Deze zit boordevol tips en weetjes voor watergebruik in en rondom je huis. Er zijn vijf verschillende categorieën met tips: in de tuin, in de keuken, tijdens het wassen, voor afvalwater en voor drinkwater.

Waterschijf van vijf

Zelf aan de slag in je tuin

Veel Waterbazen gaan bewust om met water in de tuin. Daar zijn verschillende manieren voor. Zo kan je een regenpijp afkoppelen of een regenton plaatsen, waardoor schoon regenwater niet naar het riool hoeft. Lees hoe je dat stap-voor-stap doet:

Subsidies voor inwoners

Veel gemeenten zijn blij als inwoners maatregelen nemen om water te besparen of op te vangen. Zo betalen sommige gemeenten een deel van je investering terug.

Subsidies bij gemeenten in ons gebied

Deze Waterbazen gingen je al voor 👍

Je ziet ze misschien niet altijd, maar ons land zit vol waterbazen. Mensen die op hun manier bijdragen aan schoon en voldoende water. Als waterschap zijn we daar heel blij mee. Bedankt waterbazen!

Groendak