In verband met het coronavirus Covid-19 volgt Waterschap De Dommel de adviezen van RIVM, Rijksoverheid en de Veiligheidsregio. We houden ons aan de lijn met speciale adviezen voor het hele land en Noord-Brabant, zoals deze steeds landelijk bekend worden gemaakt.

Dit betekent dat onze medewerkers in ieder geval tot 1 januari 2021 zo veel mogelijk thuiswerken.

Het waterschap heeft een team gevormd dat sturing geeft aan het functioneren van het waterschap tijdens deze crisis. We maken hieronder duidelijk wat u de komende tijd van ons mag verwachten.

Blijvende inzet voor water

Het functioneren van de waterzuiveringen en het watersysteem moet geborgd te blijven. De werkzaamheden voor deze taken zijn cruciaal en worden nauwlettend gemonitord. Natuurlijk doen we dit veilig en met voldoende betrokkenheid van belanghebbenden uit de streek. We blijven zo veel mogelijk doorgaan met ons werk en projecten in het veld. Niet alleen het water, de natuur, de boeren en inwoners hebben daar belang bij, maar ook alle aannemers en andere bureaus en bedrijven zijn deels afhankelijk van ons werk. We proberen zo ons steentje bij te dragen om de economie te blijven stimuleren. Daarbij gelden uiteraard altijd de richtlijnen van het RIVM, de veiligheid van onze werknemers en de directe omgeving. 

Projectplannen en vergunningen

De vergunningverlening en onze projectplannen voor de diverse projecten gaan door.

Bereikbaarheid

Bezoek van externen is nu niet toegestaan op onze rioolwaterzuiveringen en steunpunten. Ons hoofdkantoor aan de Bosscheweg in Boxtel is wel geopend, maar we onderhouden liever via telefoon of mail contact. Ons klantcontactcentrum blijft bemenst en is op maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 08:30 tot 17:00 uur (op vrijdag tot 16:00). U kunt bellen naar 0411-618 618 of mailen naar info@dommel.nl.

We doen ons uiterste best om u goede dienstverlening te bieden. Het kan echter voorkomen dat vragen en verzoeken minder snel worden afgehandeld. Wij hopen op uw begrip hiervoor.

Bijeenkomsten

Voorlopig vinden er geen bijeenkomsten plaats. Per bijeenkomst worden de betrokkenen en genodigden hierover geïnformeerd.

Wij steunen met deze maatregelen de oproep om verdere verspreiding van het virus te helpen voorkomen. We hebben in beeld wat nodig is om onze continuïteit te waarborgen en handelen hiernaar. We volgen de ontwikkelingen op de voet en passen onze maatregelen aan wanneer nodig.  

Tot slot

Het coronavirus en de vergaande maatregelen die nu worden genomen hebben een grote impact op ons allemaal. Die impact is niet te onderschatten. Het waterschap doet er alles aan om het werk zo verantwoord mogelijk door te laten gaan en onze diensten te blijven aanbieden. Als u onverhoopt toch tegen knelpunten aanloopt binnen het takenpakket van het waterschap, schroom niet en neem contact met ons op!  Samen komen we tot oplossingen, zeker in deze bijzondere en onzekere tijd!