Er zijn verschillende mogelijkheden om bewuster om te gaan met water in je tuin. Je kunt de regenpijp afkoppelen, waardoor schoon regenwater niet naar het riool hoeft. Je kunt een regenton plaatsen om regenwater in op te vangen, een groen dak aanleggen om regenwater op te slaan en zoveel mogelijk tuintegels verwijderen, waardoor regenwater de grond kan intrekken. Maar wat komt er allemaal kijken bij het afkoppelen van de regenpijp of het aanleggen van een groen dak? Stap voor stap helpen we je graag op weg.

Stap voor stap aan de slag

Wil je een (grond)waterput (laten) slaan? Wij raden dit af omdat het heel droog is en de grondwaterstand laag is.

Subsidie voor het afkoppelen van regenwater

Waterschap De Dommel wil inwoners stimuleren om in hun eigen leefomgeving regenwater af te koppelen. Wij doen dit door aan te sluiten bij de gemeentelijke subsidieregelingen in de vorm van een afkoppelverdubbelaar. De regenpijp doorzagen en een regenton plaatsen om regenwater op te vangen, een groen dak aanleggen of tegel eruit en plantje erin. Het zijn allemaal voorbeelden van het afkoppelen van regenwater.

Bekijk hoe je subsidie kan ontvangen.

Folder Eenvoudige ideeën voor water in de tuin

De folder Eenvoudige ideeën voor water in de tuin laat zien hoe water zorgt voor tuinplezier en meer natuur en leven in de tuin. Wil je een PDF-bestand van de folder ontvangen? Stuur dan een e-mail naar communicatie@dommel.nl.

Regenwater: gebruik het in de tuin!

De volgende video van Stichting Rioned geeft aan waarom het leuk en goed is om regenwater in de tuin te laten.