Boxtel   |   36 uren per week

Direct solliciteren

Wat ga je doen?

Ben jij klaar om de toekomst van waterbeheer vorm te geven? Bij Waterschap De Dommel zoeken we een gedreven Adviseur Procesautomatisering watersysteem met een specialisme in projecten. Als Adviseur Procesautomatisering speel je een centrale rol in de optimalisatie van onze technische infrastructuur, waarbij je bijdraagt aan duurzaam waterbeheer. Doe mee en maak impact bij een organisatie die de standaard zet voor innovatie in de sector!

Als Adviseur Procesautomatisering (PA) fungeer je als de expert die gedurende de volledige duur van projecten PA-advies verstrekt. Je ultieme doel is het succesvol implementeren van een operationele PA-oplossing. Deze projecten variëren in scope, van specifieke PA-kwesties tot een deelname in multidisciplinaire watersysteemprojecten, waarbij tevens aandacht wordt besteed aan de vereisten voor waterstanden en afvoer. Deze uitdaging vereist een grondige beheersing van change management.
De belangrijkste werkzaamheden zijn:

 • Actief deelnemen in projectteams
 • Verbinden in project op PA-deel tussen interne klant en aannemer
 • Schrijven van PA-stukken ten behoeve van project en PA-team, bijvoorbeeld een uitvraag voor de aannemer of een testplan
 • Naleven, borgen (mutatiebeheer) en toetsen van de PA-standaard
 • PA-oplossingen toetsen en implementeren
 • Toetsen van PA-documentatie
Bij Procesautomatisering draait alles om het smeden van de technologische ruggengraat voor de peilregulerende kunstwerken (stuwen en gemalen) en de meetnetten van Waterschap De Dommel. In onze snel evoluerende wereld wordt de rol van informatievoorziening en bijbehorende technologieën steeds prominenter binnen het waterschap. Met een schat aan data en informatie tot onze beschikking, is het van essentieel belang om deze inzichten effectief te verzamelen en gestroomlijnd te verwerken. Dit alles begint met een robuuste en goed onderhouden technische infrastructuur.
Om de stuwen en gemalen te beheren, maken we binnen ons watersysteem gebruik van verschillende applicaties. Hierbij kun je denken aan onze hoofdpost (TMX) voor beheer en bediening, FEWS voor de opslag en validatie van meetgegevens, en Ultimo voor het beheer van meetpunten en taken. Dit geavanceerde ecosysteem vormt de ruggengraat van ons werk en is essentieel voor het effectieve waterbeheer van Waterschap De Dommel.

Dit ben jij 

Je vindt het leuk om te werken in teamverband en je hebt een passie voor het opzetten en handhaven van technische standaarden om een eersteklas PA-oplossing te realiseren. Je bent gedreven om het PA-team naar een hoger niveau van kwaliteit en prestaties te brengen. Daarnaast beschik je over de volgende vereisten:

 • Minimaal een afgeronde HBO opleiding Industriële automatisering of Mechatronica of HBO werk- en denkniveau met ruime ervaring in een soortgelijke functie
 • Kennis en ervaring met het werken binnen een projectomgeving
 • Minimaal vijf jaar aantoonbare werkervaring als specialist projecten PA
 • Adviesvaardigheden op het gebied van interne projecten
 • Inzicht in en kennis over technische standaard PA
 • Analytisch vermogen, een proactieve houding en overtuigingskracht
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse én Engelse taal, zowel in woord als geschrift
 • Je bent bereid om een rol te spelen binnen onze calamiteitenorganisatie

Dit bieden wij jou!

Een salaris van minimaal € 3.874,- en maximaal € 5.271,- per maand bij een werkweek van 36 uur (functieschaal 10 peildatum 1-1-2024), afhankelijk van opleiding en ervaring. We bieden je een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband. Daarnaast profiteer je van een uitgebreid pakket aan voordelen, met onder andere:

 • Een ruim opleidingsbudget dat je kunt inzetten voor je persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit, en de Brabant Academie waar je alles kunt leren over water.
 • 144 verlofuren en een individueel keuzebudget waarmee je extra verlofdagen kunt kopen of je salaris mee kan aanvullen (minimaal € 813,- en maximaal € 1.106,- bruto per maand).
 • Variabele werktijden.
 • Een goede pensioenregeling bij het ABP.
 • Uitstekende thuiswerkfaciliteiten.
Ter informatie, Waterschap De Dommel vraagt bij een aanstelling een verklaring omtrent gedrag (VOG).

Waar kom je te werken?

Welkom bij Waterschap De Dommel, dé waterpartner in Midden-Brabant! Samen met je collega's zorg je voor droge voeten, voldoende water en schoon water. Bij ons draag je actief bij aan een gezonde, mooie, veilige, natuurlijke en duurzame leefomgeving, waarin mensen graag wonen, werken, recreëren en ondernemen. En zo’n inspirerende omgeving, die bieden we jou ook graag. Daarom kun je rekenen op veel ruimte voor ontwikkeling en ondernemerszin. Jouw vrijheid, persoonlijk leiderschap, mobiliteit en autonomie vinden we heel belangrijk.

Enthousiast? Reageer!

Spreekt de vacature je aan en herken je je in het profiel? Dan maken we graag kennis met je.
Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Evert-Jan van den Dungen, Manager Technische Infrastructuur, tel. 0411- 618229. Voor het proces werving en selectie kun je contact opnemen met Iris Kleine, Personeelsconsulent, tel. 0411-613139.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Het formulier wordt geladen.