• Kom op excursie naar de rioolwaterzuivering Eindhoven

  Op donderdagmiddag 17 oktober 2019 organiseert Waterschap De Dommel in het kader van de Week van Ons Water een excursie op de rioolwaterzuivering van Eindhoven. Duik jij in de wereld van het waterschap en volg jij de weg van ons water?

 • Waterkwaliteit Netegebied verbeteren door voorlichting aan agrariërs

  Waterschap De Dommel wil de waterkwaliteit in het Netegebied in Reusel verbeteren. De toegestane hoeveelheid fosfaat en stikstof in het water wordt daar namelijk structureel overschreden. Daarom hebben handhavers van Waterschap De Dommel in 2018 en 2019 extra ingezet op voorlichting aan en toezicht op agrariërs die afwateren via de Vaartloop.

 • Bijeenkomst 1 oktober herinrichting beekdal De Tongelreep, van NRD naar projectplan

  Momenteel ligt er nog geen projectplan voor herinrichting beekdal De Tongelreep. Wij hebben al onze ambities op kaart gezet. Daarop staan maatregelen die in onze ogen genomen moeten worden om alle doelen in het gebied te kunnen realiseren. We zijn heel benieuwd naar de reacties hierop. We organiseren daarom een bijeenkomst op dinsdag 1 oktober 2019

 • Vaarverbod voor de Reusel opgeheven

  Het vaarverbod dat sinds 1 augustus 2019 geldt voor de Reusel, is opgeheven.

 • Ter inzagelegging en mogelijkheden tot reageren op plannen NNP Kampina

  In samenwerking met de provincie neemt het Waterschap De Dommel in het gebied het voortouw bij de voorbereiding van de uitvoering van de N2000-instandhoudingsmaatregelen, maatregelen ter uitvoering van de Kaderrichtlijn Water en de realisatie van het Natuurnetwerk Brabant. Het dagelijks bestuur van het Waterschap De Dommel heeft voor het project op 20 augustus 2019 het ontwerp-projectplan Waterwet vastgesteld.

 • Eerste afkoppelaar ontvangt dubbele subsidie en tuinbord

  Op maandagochtend 26 augustus heeft wethouder Jan Boersma  een cheque van € 600,- voor de afkoppelsubsidie inclusief verdubbelaar uitgereikt aan de heer van der Lee, Boslaan 15a. Daarna heeft hij samen met Mado Ruijs, lid van het dagelijks bestuur van Waterschap De Dommel het 1e afkoppelbord in de voortuin geplaatst.

 • Drijvende eilanden in Tongelreep Eindhoven om waterkwaliteit te verbeteren

  Sinds vorige week liggen er vijf pontons in de Tongelreep in Eindhoven. Deze drijvende eilanden moeten een schuilplaats vormen voor vissen en onderwaterinsecten. Een grotere diversiteit aan onderwaterleven draagt bij aan de verbetering van de waterkwaliteit van de Tongelreep en uiteindelijk de Dommel.

 • Mooie plekken aan het water; genieten!

  Genieten van water kan op verschillende plekken en manieren. De één houdt van vissen en de ander van wandelen of picknicken. Waterschap De Dommel heeft 50 bijzondere plekken in zijn gebied uitgezocht. Mooie plekken waar iedereen op zijn manier kan genieten van water. De plekken laten het werk van het waterschap zien. Ze zijn te vinden met een overzichtelijke kaart.

 • Waterschap De Dommel past transportroute aan

  Uit inspectie is gebleken dat een deel van het riool tussen Leenderheide – Rielsedijk in Eindhoven niet meer in orde is. Waterschap De Dommel neemt hiervoor tijdelijke maatregelen.

 • Vaarverbod ingesteld voor de Reusel

  Vanwege de droogte is per 1 augustus 2019 een vaarverbod ingesteld voor de Reusel, op het traject vanaf het Wilhelminakanaal tot aan de samenkomst met de Voorste Stroom in Oisterwijk. Waterschap De Dommel is hiertoe genoodzaakt vanwege het lage waterpeil en het lage zuurstofgehalte van het water op dit traject.