Tot begin 2022 werkt Waterschap De Dommel aan de beluchtingstanks van de rioolwaterzuivering (rwzi) Eindhoven. Zo werken we samen aan een goede basis op onze rioolwaterzuiveringen voor de toekomst.

Volg de voortgang

Vanaf midden augustus vinden enkele voorbereidende werkzaamheden plaats. Na de zomervakantie start het ombouwen van de beluchtingstanks.

Tijdens de coronacrisis gaat het werk aan de beluchtingstanks op de rwzi Eindhoven zoveel als mogelijk door. Wij nemen hierbij de voorwaarden van de overheid in acht.
Lees meer over onze projecten en de coronacrisis

Beluchtingstank rwzi Eindhoven

Aanpak

De drie beluchtingstanks worden tank voor tank leeggepompt, schoongemaakt en vernieuwd. De activiteiten vinden zoveel mogelijk plaats op werkdagen tussen 7:00 en 17:00 uur. Omwonenden krijgen een brief met informatie wat zij verder eventueel kunnen merken van de werkzaamheden.

Resultaat

Met dit project zorgen we ervoor dat onze beluchtingstanks er weer heel wat jaren tegen kunnen. Zo werken samen we aan een goede basis op onze rioolwaterzuiveringen voor de toekomst.

Samenwerking

De werkzaamheden worden uitgevoerd door een samengesteld bouwteam.
Leegpompen en reinigen: JH Watermanagement BV
WTB-machines: Vandezande BVBA
Beluchtingsplaten: RMU Rudolf Messner Umwelttechnik

Meer informatie

Mocht u meer willen weten over het project en de werkzaamheden, dan kunt u een afspraak maken met projectleider Koen de Jong via kdjong@dommel.nl.

Hoe werkt een beluchtingstank?

Beluchting is de belangrijkste stap het biologische zuiveringsproces.