Aan beide kanten van de grens tussen Nederland en België werken we samen met onze Vlaamse partners aan het beekdal van de Tongelreep. De beek, die in Vlaanderen de Warmbeek heet, kronkelt weer als vanouds door het landschap. Wij zijn nog bezig met een paar werkzaamheden, maar het werk aan het Belgische deel was eind vorig jaar klaar. Dit werd half maart gevierd met publiekswandelingen en een officiële inhuldiging bij de Achelse Kluis in Achel. Een mooi voorbeeld van een internationale samenwerking.

In de ochtend hielden bestuurders een praatje. In de middag was het druk voor de publiekswandeling die letterlijk de grens overstak. Het publiek kon in Achel én Valkenswaard een kijkje nemen bij twee beekherstelprojecten in de Tongelreep vallei. Wij gaven als waterschap samen met collega’s van de Vlaamse Milieu Maatschappij uitleg over he (afgeronde) werk.
U leest er meer over in dit artikel(externe link).

In Nederland gaan we het beekdal van de Tongelreep nog opnieuw inrichten. We zorgen dat het gebied beter water kan vasthouden. Lees meer over onze plannen voor de herinrichting van beekdal de Tongelreep.