Jurist waterkwaliteit actualisatie directe lozingen

Boxtel   |   36 uren per week

Direct solliciteren

Wat ga je doen?

Als jurist waterkwaliteit ligt jouw focus op het project actualisatie directe lozingen. Je gaat werken binnen een deskundig en ervaren team van 12 juristen. Je adviseert voornamelijk over onderwerpen die op het snijvlak liggen van bestuursrecht, waterregelgeving en overig omgevingsrecht. Daarbij richt je je op de werkzaamheden die voortvloeien uit het project actualisatie directe lozingen en de rechtmatige en doelmatige realisatie van onze waterdoelen. Ook werk je nauw samen met de projectgroep en het proces vergunningverlening en zorgt voor de vertaling van (landelijk) beleid naar de vergunningenpraktijk.
Je legt makkelijk verbindingen tussen kennisvelden én mensen, zowel binnen als buiten de eigen organisatie. Je neemt deel in landelijke en provinciale werkgroepen over waterkwaliteit.
Je bent zelfstandig, maar werkt ook makkelijk en graag samen met andere juristen en niet- juristen. Je bent in staat om theoretische kaders toe te passen in en te vertalen naar de – regelmatig weerbarstige – waterschapspraktijk.
 

Dit ben jij 

Voor deze functie zijn we op zoek naar een academische jurist die:

 • Kennis heeft van directe lozingen, de waterhuishouding en de wet- en regelgeving die daar bij hoort.
 • Ervaring heeft met rechterlijke- en bezwaarprocedures
 • Duidelijk communiceert, zowel mondeling als schriftelijk. Je bent in staat om juridische kwesties kort en begrijpelijk te verwoorden
 • Zelfstandig is, maar ook goed kan samenwerken, zowel binnen als buiten het juridische team
 • Je bent flexibel, en staat open voor nieuwe ideeën om onze waterdoelen te realiseren, maar weet daarbij ook je juridische rol goed vast te houden
We verwachten verder dat je de juiste prioriteiten weet te stellen waarbij je het overzicht goed weet te bewaken. Je bent proactief, resultaatgericht en gedreven met een echte aanpakkersmentaliteit.
 

Dit bieden wij jou!

Een salaris van minimaal €4385,= en maximaal €6058,= per maand bij een werkweek van 36 uur (functieschaal 11, peildatum 1-7-2024), afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast profiteer je van een uitgebreid pakket aan voordelen, met onder andere:

 • een individueel keuzebudget van 21% van je bruto salaris bij een werkweek van 36 uur waarmee je onder andere extra verlofdagen of je salaris mee aan kan vullen (minimaal € 920,- en maximaal € 1.272,- bruto per maand);
 • een ruim opleidingsbudget dat je kunt inzetten voor je persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit, en de Brabant Aquademie waar je alles kunt leren over water;
 • 144 verlofuren + 7,2 bovenwettelijke verlofuren op basis van een werkweek van 36 uur.
 • Variabele werktijden;
 • Uitstekende thuiswerkfaciliteiten
 • Een goede pensioenregeling bij het ABP.
 • Dit betreft een functie voor 28-36 uur per week.
 • Een tijdelijke arbeidsovereenkomst tot eind 2026.

Waar kom je te werken?

Werken bij Waterschap De Dommel is werken aan water. Een mooi gebied in Midden-Brabant met overal water, in beken zoals Beerze, Dommel en Keersop. Dagelijks werken ruim 500 medewerkers met zorg aan schoon en voldoende water. Daarnaast zorgen we dat inwoners geen wateroverlast hebben.
De Dommel is een flexibele werkgever waar je zelf aan het roer staat voor een goede balans tussen werk en privé. Als je wilt werken aan persoonlijke ambities en je loopbaan dan ondersteunt onze Brabant Aquademie je daarin. Persoonlijk leiderschap en ontwikkeling vinden we belangrijk. Onze kernwaarden zijn  samenwerken, slagvaardig, deskundig en betrouwbaar.
 

Enthousiast? Reageer!

Spreekt de vacature je aan en herken je je in het profiel? Dan maken we graag kennis met je. Upload uiterlijk 14 augustus je sollicitatie. Voel je vrij een vorm te gebruiken die bij je past.

Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure dan kun je contact opnemen met het personeelsinformatiepunt, 0411-618222.


Ter informatie, Waterschap De Dommel vraagt bij indiensttreding om een verklaring omtrent gedrag (VOG)
 
 

Het formulier wordt geladen.