Op zondag 2 juni 2024 van 10:00 tot 16:00 uur organiseert Waterschap De Dommel haar jaarlijkse open dag: Zondag Waterdag. Kom naar deze leuke en leerzame dag vol met activiteiten op de rioolwaterzuivering in Biest-Houtakker. Er is genoeg te doen: loop langs de verschillende zuiveringsstappen op de rioolwaterzuivering, knutsel waterdieren met de Afvaljuf of doe proefjes met de waterprofessor.

Alles over Zondag Waterdag

Volg de weg van het water

Loop over het terrein van de rioolwaterzuivering en zie hoe het vuile rioolwater stap voor stap weer schoon water wordt. Een knap staaltje techniek: dagelijks zuivert Waterschap De Dommel miljoenen liters per dag. Bij de verschillende zuiveringsstappen staan medewerkers van het waterschap om uitleg te geven over het zuiveringsproces.

Fun voor kinderen

Heb jij wel eens een maaiboot gezien? Op Zondag Waterdag mag je het materieel waarmee Waterschap De Dommel de beken onderhoudt van dichtbij bekijken. Ontdek de onderwaterwereld! Ga met onze ecoloog waterdiertjes scheppen. Je zult je verbazen over wat er allemaal op en in het water leeft. Of word een echte waterwetenschapper en doe proefjes met de waterprofessor. Ook kun je  waterdieren knutselen met de Afvaljuf of je laten schminken.

Gratis toegang

De toegang voor Zondag Waterdag is gratis en vindt plaats op de rioolwaterzuivering in Biest-Houtakker, Heikestraat 2A. Kom op de fiets! Kijk voor meer informatie op www.zondagwaterdag.nl. Kom, doe en beleef deze open dag voor jong en oud!