Als jeugdbestuurder van Waterschap De Dommel ben je dé jongerenambassadeur in ons gebied en zit je in het landelijk Jeugdwaterschap. Zij denken als groep na over hoe jeugd betrokken kan worden bij water.

Waterdeskundigen van de toekomst

Het jeugdwaterschap is een initiatief van de gezamenlijke waterschappen om jongeren in Nederland te betrekken bij waterbeheer in eigen land. Want hoewel Nederland wereldwijd bekend staat als waterkennisland, is de kennis over water en waterbeheer bij de jeugd beperkt. Dat is jammer! Want niet alleen hebben de beslissingen die waterschappen nemen op het gebied van waterbeheer directe gevolgen voor de jongeren van nu, ook liggen er in de nabije toekomst grote uitdagingen voor een nieuwe generatie waterdeskundigen. In Nederland en in de rest van de wereld.

Juliëtte van Deutekom jeugdbestuurslid van Waterschap De Dommel

Sinds 1 januari 2019 is Juliëtte van Deutekom uit Gemonde, benoemd als jeugdbestuurslid van Waterschap De Dommel. Juliëtte is 17 jaar en zit op Gymnasium Beekvliet in Sint-Michielsgestel. Bij haar aantreden zei Juliëtte over de rol van jeugdbestuurder: “Ik houd van samenwerken en heb vaak creatieve ideeën. Deze vaardigheden wil ik graag verder ontwikkelen en inzetten om jongeren waterbewust te maken als jeugdbestuurslid van Waterschap De Dommel. Ik heb er zin in om aan de slag te gaan!”

Wat is een jeugdbestuurder?

Als jeugdbestuur ben je dé jongerenambassadeur van Waterschap De Dommel. Je bezoekt en organiseert activiteiten in ons gebied om jongeren meer te vertellen over de taken van het waterschap en waterbewustzijn. Ook zit je in het nationale Jeugdwaterschap.

De functie van jeugdbestuurder is geen officiële functie en ze krijgen geen bezoldiging. Het Jeugdwaterschapsbestuur is adviserend van aard. Maart 2017 werd een filmpje gelanceerd waarop heel goed te zien is wat het jeugdbestuur doet.

Jeugdwaterschap Nederland

Op de website van de Unie van Waterschappen meer over Jeugdwaterschap Nederland.

Heeft u gevonden wat u zocht?