Als jeugdbestuurder van Waterschap De Dommel ben je hét gezicht van de jongeren in ons gebied. En je zit in het landelijk jeugdwaterschap. Het jeugdwaterschap denkt na over hoe jongeren betrokken kunnen worden bij water en het werk van het waterschap.

Waterdeskundigen van de toekomst

Het jeugdwaterschap is ontstaan om jongeren in Nederland enthousiast te maken over de waterwereld. Nederland staat wereldwijd bekend als dé expert op het gebied van waterkennis. De jeugd weet hier echter weinig van. En dat is jammer! De beslissingen die waterschappen nemen, hebben namelijk niet alleen directe gevolgen voor de jongeren van nu. Er liggen ook grote uitdagingen in de toekomst voor een nieuwe generatie waterdeskundigen. In Nederland én in de rest van de wereld.

Gezocht: nieuwe jeugdbestuurder

Rens Schapendonk uit Hilvarenbeek is ruim twee jaar jeugdbestuurder geweest. Het is nu tijd om het stokje over te dragen aan een opvolger. Iets voor jou?

Bekijk de oproep

Wat is een jeugdbestuurder?

Als jeugdbestuurder ben je dé ambassadeur van Waterschap De Dommel voor jongeren. Je bezoekt en organiseert activiteiten in ons gebied om jongeren meer te vertellen over de taken van het waterschap en waterbewustzijn. Ook zit je in het nationale jeugdwaterschap.

De functie van jeugdbestuurder is geen officiële functie en je krijgt geen salaris. Het jeugdwaterschapsbestuur adviseert. Benieuwd wat het jeugdbestuur doet? Bekijk het filmpje.

Jeugdwaterschap Nederland

Op de website van de Unie van Waterschappen staat meer informatie over het Jeugdwaterschap Nederland.(externe link)