Als jeugdbestuurder van Waterschap De Dommel ben je hét gezicht voor jongeren in ons gebied en zit je in het landelijk Jeugdwaterschap. Zij denken als groep na over hoe de jeugd betrokken wordt bij water.

Let op: wij zoeken een nieuwe jeugdbestuurder! >>

Waterdeskundigen van de toekomst

Het jeugdwaterschap is ontstaan uit het idee om jongeren in Nederland enthousiast te maken over de waterwereld. Want hoewel Nederland wereldwijd bekend staat als dé expert op het gebied van waterkennis, weet de jeugd hier weinig van. Dat is jammer! De beslissingen die waterschappen nemen hebben namelijk niet alleen directe gevolgen voor de jongeren van nu. Er liggen ook grote uitdagingen in de toekomst voor een nieuwe generatie waterdeskundigen. In Nederland én in de rest van de wereld.

Juliëtte van Deutekom jeugdbestuurslid van Waterschap De Dommel

Sinds 1 januari 2019 is Juliëtte van Deutekom uit Gemonde, benoemd als jeugdbestuurslid van Waterschap De Dommel. Juliëtte is 17 jaar en zit op Gymnasium Beekvliet in Sint-Michielsgestel. Bij haar aantreden zei Juliëtte over de rol van jeugdbestuurder: “Ik houd van samenwerken en heb vaak creatieve ideeën. Deze vaardigheden wil ik graag verder ontwikkelen en inzetten om jongeren waterbewust te maken als jeugdbestuurslid van Waterschap De Dommel. Ik heb er zin in om aan de slag te gaan!”

Wat is een jeugdbestuurder?

Als jeugdbestuur ben je dé ambassadeur van Waterschap De Dommel voor jongeren. Je bezoekt en organiseert activiteiten in ons gebied om jongeren meer te vertellen over de taken van het waterschap en waterbewustzijn. Ook zit je in het nationale Jeugdwaterschap.

De functie van jeugdbestuurder is geen officiële functie en ze krijgen geen bezoldiging. Het Jeugdwaterschapsbestuur is adviserend van aard. In maart 2017 is een filmpje gelanceerd waarop heel goed te zien is wat het jeugdbestuur doet:

,

 

Jeugdwaterschap Nederland

Op de website van de Unie van Waterschappen meer over Jeugdwaterschap Nederland.