ZLTO en BoerenNatuur Brabant zoeken boeren. De Brabantse Biodiversiteitsmonitor Melkveehouderij (BBM) maakt jouw prestaties voor duurzaamheid en biodiversiteit duidelijk. Én beloont je hiervoor. 450 Melkveehouders doen al mee. Er is plaats voor 200 nieuwe deelnemers in Brabant. Interesse? Meld je dan voor 1 april aan bij BoerenNatuur Brabant.

Aanmelden agrarische nieuwsbrief

Webinar Biodiversiteitsmonitor 21 maart

Wil je eerst meer weten over de BBM? Op donderdagavond 21 maart om 20.30 uur organiseert BoerenNatuur Brabant een webinar. Daarin krijg je uitleg over de Biodiversiteitsmonitor. Meld je hiervoor aan door te mailen naar beheer@boerennatuurbrabant.nl. Vermeld: ‘Aanmelding webinar 21 maart’. 

BoerenNatuur Brabant helpt en ontzorgt

BoerenNatuur Brabant is een samenwerking tussen drie coöperaties in West-, Midden- en Oost-Brabant. De leden zijn vooral agrariërs die agrarisch natuur- en waterbeheer op hun bedrijf doen tegen een geschikte vergoeding. BoerenNatuur Brabant voert de BBM-stimuleringsregeling uit. Zij ontzorgen jou als melkveehouder maximaal. Zo heb je heel weinig administratief gedoe.

Een duurzaamheidsmonitor voor elk melkveebedrijf

De BBM gaat niet alleen over biodiversiteit. Het is een duurzaamheidsmonitor die werkt met 13 kritische prestatie indicatoren (KPI’s). Dat zijn bijvoorbeeld blijvend grasland, eiwit van eigen land, CO2-emissie, stikstofbodemoverschot en natuur op het bedrijf. De BBM werkt met doelsturing. Het maakt niet uit hoe je als melkveehouder verduurzaamt, als je maar afgesproken prestaties haalt. Veel boeren willen hier graag naar toe.

Stimuleringsbijdrage voor geleverde prestaties

Deelnemers kunnen in totaal vijf jaar meedoen. De eerste periode is drie jaar en daarna kun je met twee jaar verlengen. Deelnemers ontvangen een elk jaar vergoeding die stijgt als de duurzaamheidsscore van het bedrijf hoger is. De jaarlijkse vergoeding is maximaal € 5.000. Elke deelnemer kan die vijf jaar lang ontvangen. Na vijf jaar is er een extra (prestatie)beloning voor jonge melkveehouders en melkveehouders in een stimuleringsgebied.
 

Mis geen nieuws voor agrariërs

Dit artikel verscheen in onze nieuwsbrief Boeren met water. Wil je meer weten over wat er speelt op agrarisch gebied bij De Dommel, geen nieuws missen of ontdekken wat andere agrariërs in ons gebied doen? Dat kan! Via deze onderstaande knop kun je je inschrijven en blijf je op de hoogte van nieuws in ons agrarisch gebied:

Aanmelden agrarische nieuwsbrief

Je kunt je altijd uitschrijven.