Vanaf 12 december 2022 geldt er geen verbod meer om water te onttrekken uit beken en sloten in het gebied van Waterschap De Dommel. Het onttrekkingsverbod dat nog gold voor het gebied rond de beken Beerze en Reusel en Park Meerland is opgeheven. Begin oktober was het nodig dit verbod hier te verlengen door de droogte. De verlenging was uiteindelijk ruim twee maanden nodig.

Dagelijks Bestuurslid Martijn Tholen: “Dat we de laatste onttrekkingsverboden nu pas kunnen intrekken, geeft aan hoe droog het jaar 2022 is. Het Dommelgebied heeft lang last van de droogte van dit jaar. Dat komt door de vroege voorjaarsdroogte, een warme en droge zomer én een lange nazomer. De behoefte om water op te pompen uit beken en sloten in deze periode is klein. En dat komt goed uit. Het is nog steeds heel belangrijk dat we met elkaar water blijven vasthouden. Elke druppel telt, ook buiten het droogteseizoen.”

De opheffing van het verbod geldt voor het hele gebied van De Dommel, met uitzondering van de inlaatgebieden Olen en Sonse Heide (Sonniuswijk). Daar geldt een permanent onttrekkingsverbod.

Kaart Dommelgebied met actuele situatie(externe link)

Meer informatie

Voor meer informatie over onttrekkingsverboden en een actuele kaart kijk op www.dommel.nl/onttrekkingsverbod. Ook de app Perceelwijzer biedt deze informatie.