Leen of ruil gratis boeken bij het waterschap aan de Bosscheweg 56 in Boxtel. Bewoners uit de wijk, wandelaars, fietsers, en bezoekers van het waterschap kunnen er allemaal gebruik van maken. De minibieb is voor iedereen!

Foto minibieb gemaakt door Bas van den Biggelaar - basmancreeert.nl
Foto: Bas van den Biggelaar - basmancreeert.nl

Hoe werkt de minibieb?

In de minibieb staan boeken die je gratis mag lenen. Er staan allerlei boeken in de kast, van kinderboeken tot literatuur en informatieve boeken. Geef boeken door, laat ze achter op scholen, in wachtkamers, winkels en treinen. Of zet boeken in de minibieb om zo anderen te laten genieten van mooie verhalen.

Lezen brengt je verder

Als Waterschap stimuleren we graag deze duurzame manier van boeken delen. Lezen en voorlezen ligt aan de basis van de taal- en leesontwikkeling van kinderen en aan de kansen die zij krijgen op school en in de maatschappij. Daarom vinden wij het belangrijk dat lezen voor iedereen toegankelijk is.

Waterwereld van Stichting Tunnel Vision

Graffitiartiesten Paul Jongsma, Mitch Koningstein en Duane Tomala van Stichting Tunnel Vision(externe link) hebben een waterwereld gecreëerd op de minibieb. Het is een prachtig kunstwerk geworden. Een bezoekje waard dus!

Kom en deel jouw verhaal

De minibieb is van ons allemaal! Voel je vrij een boek mee te nemen en plaats er ook een keer één terug. Heb je nog vragen of tips voor ons? Neem dan contact op via communicatie@dommel.nl of 0411-618 618.